KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 16 Şubat 2016 09:26

İSMEK'ten yeni sanat yarışması

İSMEK'ten yeni sanat yarışması
İSMEK tarafından düzenlenecek "Sanat Yarışmaları"nda dereceye giren eser sahiplerine toplam 106 bin TL ödül verilecek.

Verdiği ücretsiz eğitimlerle İstanbullulara meslek kazandıran İSMEK, sanat eğitimleriyle de kültürel değerlerimize katkıda bulunmaya çalışıyor. Düzenlediği çeşitli etkinliklerle sanatçılarımızı ve sanat üretimlerini destekleme gayretinde olan İSMEK, önceki yıllarda gerçekleştirdiği branş yarışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Bu yıl İSMEK Sanat Yarışmaları; hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, katı’, resim ve fotoğraf branşlarında gerçekleştirilecek. Türk süsleme sanatlarında ve çağdaş sanatlarda başarılı sanatçıları ödüllendirmek, geleneksel sanatları günümüze taşımak ve bu sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sanat yarışmalarına, İSMEK personeli haricinde isteyen herkes katılabilecek.

106 bin TL ödül verilecek

İSMEK’in düzenlediği yarışmalarda konu genel olarak serbest, fakat bazı branşlarda farklılıklar mevcut. Dereceye giren eserlere toplam 106 bin lira TL ödül verilecek. Yarışmalarda hat, tezhip, minyatür, resim, çini ve katı’ branşlarında; 1.’lik ödülü 5000 TL,  2.’lik ödülü 4000 TL, 3.’lük ödülü 3,500 TL, mansiyon ödülü ise 1500 TL olacak. Ebru ve fotoğraf dallarında ise 1.’ye 4000 TL,  2.’ye 3000 TL, 3.’ye ise 2,500 TL ödül verilecek. Bu iki branşta mansiyon ödülü almaya hak kazananlar ise 1500 TL ödülün sahibi olacak.

Jüri duayen isimlerden oluşuyor

İSMEK’in bu yıl düzenleyeceği branş yarışmasının jüri üyeleri, alanlarında duayen olarak bilinen usta isimler ve akademisyenlerden oluşuyor. Yarışmanın jüri üyeliklerini Hat branşında Doç. Dr. Fatih Özkafa, Yrd. Doç. Hüseyin Gündüz, Doç. Dr. Mehmet Memiş, Tezhip branşında Yrd. Doç. Mustafa Çelebi, Asiye Kafalıer ve Nilüfer Kurfeyz, Ebru branşında Yılmaz Eneş, Firdevs Çalkanoğlu ve Fuat Başar, Minyatür branşında Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Biçer Özcan, Öğr. Üyesi Betül Bilgin ve Günseli Kato, Çini branşında da Mehmet Koçer, Adil Can Güven ve Yrd. Doç. Başak Çoraklı jüri koltuğunda oturacak. Fotoğraf branşında Doç. Dr. Emre İkizler, Doç. Dr. Osman Ürper ve Yrd. Doç. Beyhan Özdemir ve resim branşında ise Prof. Kemal İskender, Doç. Özlem Üner, Resul Aytemur jüri üyeliği yapacak.

Yarışmanın genel katılım şartları

İSMEK personeli dışında herkese açık olan yarışmayla ilgili genel katılım şartlarını ihtiva eden Yarışma Şartnamesi’ni İSMEK’in resmi web sitesinden (www.ismek.org) indirmek mümkün. Katılımcılar yarışmaya bir branşta en fazla iki eserle katılabilecek. Yarışmaya katılan eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada derece almamış ve sergilenmemiş olması gerekiyor.

Yarışmada ilk üçe giren ve mansiyon alan eserler yarışmacıya teslim edilmeyerek İSMEK koleksiyonuna dâhil edilecek. Yarışmacılar eserle ilgili herhangi bir hak talep edemeyecek. Yarışmaya katılan eserlerin yayın organlarında, dijital ortamda ve basılı malzemelerde yayınlanması ve sergilenmesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSMEK’in hak sahibi olması yarışma koşullarından bir diğeri.

Yarışmaya katılan eserlerin ön yüzünde katılımcıyı belli eden isim, imza vb. hiçbir işaretin bulunmaması gerekiyor. Katılımcı ile ilgili bilgi notu, eserin arka yüzeyine yapıştırılacak bir zarfın içerisinde yer alacak. Eserin varsa anlamı, hikâyesi vb. bilgileri detaylı şekilde bir zarf içinde eserle birlikte teslim edilebilecek. Söz konusu zarfta ve içindeki belgede yine isim, imza vb. hiçbir işaret bulunmaması gerekiyor.

Eserler 11-18 Nisan'da teslim edilecek

Yarışmaya katılacak eserler 11-18 Nisan 2016 tarihleri arasında Anadolu yakasında Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi’ne (0216 334 91 28), Avrupa yakasında ise İSMEK Çukurbostan Atölye’ye (0212 534 08 30)  teslim edilecek. Yarışma sonucunda ödül kazanamayan ve sergilenmeyen eserler, sonuçların açıklanmasından sonraki 30 gün içerisinde sahiplerine daha önce ürün teslim ettikleri noktalardan geri verilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.