EKONOMİ Haber Girişi : 12 Eylül 2011 14:39

İstanbul’un otobüsleri Değişiyor

 İstanbul’un  otobüsleri Değişiyor
500 yeni otobüs alınacağını açıklayan Kadir Topbaş, halk otobüslerinin 2013 sonuna kadar alçak tabanlı, klimalı araçlarla değiştiriliceğini açıkladı.
İETT’ye 500 yeni otobüs alınacağını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, halk otobüslerinin de 2013 sonuna kadar alçak tabanlı, klimalı araçlarla değiştirileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un yeni otobüslerini tanıttı. İETT’ye ilk etapta 500 yeni otobüs alınacağını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, halk otobüslerinin de 2013 sonuna kadar alçak tabanlı, klimalı yeni araçlarla değiştirileceğini söyledi. “Yeni İETT otobüslerinin rengi yeşilin farklı bir tonu, halk otobüslerinin rengi ise turkuaz mavisi olacak. Her iki otobüs de İstanbul’a özel olarak damalı” diyen Başkan Topbaş, İETT’ye daha sonra 500 otobüs alarak yeni otobüs sayısını 1000’e tamamlayacaklarını söyledi.


İstanbul `otobüsleri damalı olacak

“Arzumuz büyüyen bu şehirdeki insanlara kaliteli ve konforlu ulaşım imkânı sunmak. Bunun için İBB olarak bugüne kadar yaptığımız 22 milyar liralık yatırımların yüzde 55’ini ulaşıma ayırdık. Çok ciddi işler yaptık. Fakat İstanbul o kadar büyük ki yaptığımız işler yeni yeni fark ediliyor. Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirdeki insanların toplu taşıma araçlarını kullanım oranına bağlı. Her kesimden insan toplu taşıma araçlarını tercih edebiliyorlarsa o şehir medenidir. Bütün İstanbulluların bu araçları tercih etmesi için kaliteli, konforlu, hızlı ve güvenli hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Halk otobüslerinin de 2013 sonuna kadar tamamen yenileyerek İstanbul’a yakışır hale getireceğiz.” İstanbul’daki halk otobüsü imajını özellikle düzeltmek istediklerini dile getiren Topbaş “Halk otobüslerinin üstünde şuanda var olan birkaç rengi turkuaz mavisi olarak çevireceğiz ve bu otobüsleri de damalı hale getireceğiz. İstanbul’da artık egzozundan rahatsız olduğumuz, sıkıntı veren, tedavülden kalkmış otobüs tipleriyle değil şehrin estetiğine yakışan modern otobüsler göreceğiz. Yenilenen İETT ve halk otobüsleri dünyada ilk defa İstanbul’a özel olarak damalı hale getirilecek. İstanbul’un ‘otobüsleri damalı’ bir şehir olarak bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.