GENEL Haber Girişi : 28 Aralık 2016 09:47

İstanbul'a kar ve fırtına geliyor

İstanbul'a kar ve fırtına geliyor
Bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli kuzeyli rüzgârların da etkisiyle İstanbul'da TEM’in kuzeyinde kalan ilçelerde karla karışık yağmur ve hafif kar bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Gün içinde molalarla hafif yağmur şeklinde görülecek yağışın, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli kuzeyli rüzgârların da etkisiyle TEM’in kuzeyinde kalan ilçelerde karla karışık yağmur ve hafif kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da havanın, 29 Aralık Perşembe ile 31 Aralık Cumartesi günleri arasında fırtına eşliğinde aralıklarla tipi şeklinde kuvvetli kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışının Anadolu yakası, şehrin kuzey kesimleri başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümünde etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerde kar kalınlığının 3-7cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-10 cm, TEM’in kuzeyinde ise 10-30 cm aralığında kar örtüsünün oluşacağı tahmin ediliyor.

Etiketler : kar istanbul
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.