EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 12:18

İstanbulkart’a ilişkin önemli açıklama:

İstanbulkart’a ilişkin önemli açıklama:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbulkart'a ilişkin açıklamada bulundu.

"İstanbulkart bakanlıkla, bankalarla yapılan protokolle ‘Türkiyekart’ hâline dönüşüyor" diyen Uysal, bunun dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Uysal, "Şu konuda çok mütevazi olmaya gerek yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa elektronik bilet sistemini Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde başlatıldı. O süreçten sonra devam eden süreçte, İstanbulkart haline dönüştü. İstanbul Kart şimdi aslında bakanlıkla yapılan protokolle Türkiye Kart haline dönüşüyor ki bu bir ilk. Özellikle baktığımız zaman gerçekten İstanbul’da ulaşım adına, akıllı şehircilik, halka hizmet adına çok önemli mesafeler alındı. Şu anda baktığımız İstanbul’da 294 kilometre metro inşaatı var ki, dünyada en fazla metro inşaatı olan şehir konumundayız. Belediye olarak her türlü tecrübemizi, kardeş ülke protokolünün ötesinde kardeşlik hukukumuz olan şehirlerle paylaşmaya her zaman hazırız” dedi.

Uysal, düzenleme sonrası kartın ülke genelinde kullanılabileceğini dile getirdi.

Öte yandan 2010 yılından bu yana kullanımda olan İstanbulkart sayısının 30 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Etiketler : İstanbulkart
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.