KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 10 Ağustos 2017 10:56

İtalya’da “15 Temmuz Demokrasi Marşı” coşkusu…

İtalya’da “15 Temmuz Demokrasi Marşı” coşkusu…
Eyüp Kaymakamlığı “Gönülden Gönüle Korosu” İtalya’ın Rimini Şehrindeki Uluslararası Müzik ve Halkoyunları  Festivalinde büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa ülkelerinin FETÖ ve diğer terör örgütü üyelerine kucak açtığı bir dönemde ellerinde Türk Bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi  Marşını seslendiren Eyüplü gençler adeta rüzgar gibi esti.

Her yıl 6-7 Ağustos tarihinde düzenlenen Festivale; Türkiye ile birlikte Rusya, Slovakya, Romanya, İtalya, Macaristan, Hırvatistan, Slovenya, İspanya, ekipleri katıldı. Sahneye 8’nci sırada çıkan Eyüp Kaymakamlığı “Gönülden Gönüle Korosu” İstiklal Marşı’mızı hep  bir ağızdan gururla söylediler. Sahneye çıkan ekibimiz sırası ile; Ederlezi, Galanın Dibi, Darıldın mı Gülüm Bana-Hariklaki, Roka Mandolinın, Felicita, Kerimoğlu Zeybeği ve Salini Salini parçalarının ardından 15 Temmuz Demokrasi  Marşını coşku ile seslendirdiler. Eyüp Kaymakamlığı “Gönülden Gönüle Korosu” disiplin ve sahne performansları ile festivale katılan gruplar arasında dikkat çekti.



Eyüplü gençler, ellerindeki Türk Bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi  Marşını söylerken alanda bulunan yabancı ekipleri de hareketlendirdi. Bu sırada Romanya ve Slovakyalıların da ellerindeki Türk bayrakları ile tempo tuttukları gözlendi.

KAYMAKAM DÖLEK: SİZLERİ İSTANBUL’A BEKLİYORUM

“Gönülden Gönüle Korosu”nu izlemek üzere İtalya’nın Rimini kentine gelen Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, konser sonunda sahneye çıkarak festivale katılan tüm ülke ekiplerine teşekkür etti. Kaymakam Dölek, “Sizlere Türkiye’den, İstanbul’dan selam ve sevgiler getirdim. Sizleri de İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.