SPOR Haber Girişi : 22 Ekim 2015 16:28

Karadolapspor Spartakistanbul ile dostluk maçına çıkıyor

Karadolapspor Spartakistanbul ile dostluk maçına çıkıyor
Spartakistanbul dostluk maçında Karadolapspor’la karşılaşıyor.

Geziden berkine, somadan yeryüzü sofralarına ….karadolapspor

“bir kulüpten fazlası”

Spartakistanbul olarak iki sene önce  Atina da sol-anarşist geleneğin çok güçlü olduğu excharia mahallesinde kuruluşu 1928’lere uzanan excharia asteras maçı bizi inanılmaz heyecanlandırmıştı anti faşist bayraklar dayanışma sloganları altında harika bir maç oynamıştık o dayanışmamız sintagma da gezi de sokakta ve hayatın her alnında artarak sürdü şimdi de bu kentin excharia asterası ile oynayacağız işçi mahallesi alibeyköyün anka kuşları karadolapspor ile bir dayanışma maçı oynayacağız.

Biliyoruz ki dün olduğu gibi yarın da sokakta barikatlarda dayanışacağımız nice direnişin fitil olacak bİr müsabaka oynayacağız Biz “oyunu da”  “oyun oynamayı” da severiz, spartakistanbul direnişin oyununu oynar, tabi ki futbola başka bir tutkuyla  bağlıyız bizim için saha da olmak her şeyden gayrı değerlidir, oyuna olan sadakatimizi ihmal etmeden direnişin içinde olmayı önemsedik hep.

thumb.display (1)  thumb.display (4)

Ve sokakta olmakta öyle, nasıl ki spartakistanbul bu bütünlüğün takımı, her dönem bu daha “başlangıç” diyenlerin futbol takımı, saha da oyuna olan sadakat ve sokakta devrime olan tutku bizim asıl gücümüz oldu her zaman.

şimdi de bir dayanışma maçına  daha çıkacağız “ bizim çocukların” takımım ile oynayacağız “bizim oyunumuzu” oynayacağız aynı Atina da “bizim çocuklarla” oynadığımız gibi dünyanın her yerinde “bizim çocuklarla” omuz omuza olduğumuz gibi  çocukların giydikleri forma renginden dolayı saldırıya asla uğramayacakları, farklılıklarımızın bizi biz yapan bir derinlik olarak değer kazandığı bizim oyunumuzu oynayacağız.

saha da ve tabi ki hayatta yenmekten de yenilmekten de korkmadan oynayacağız …

karadolapspor’da başka bir dünya mümkün deyişinin futbolda ki lisanı münasip olanıdır..

Aşağıda karadolapsporun kısa bir anlatısı var

Biz spartakistanbul olarak  Pazar günü saat 18:00 da oynayacağımız dayanışma maçını zaten bildiğimiz bu anlatı itibariyle sabırsızlıkla bekliyoruz sizinle de paylaşalım istedik…

Karadolapspor kulübü, 2009 yılında Alibeyköy’de  kurulan,  1974 yılında  ismi Sayayokuşu olan  mahalledeki spor kulübünün devamı aslında.

1974 yılında mevcut sahayı kendi çabalarıyla zamanın gençleri spor alanı haline getiriyorlar ; kale direkleri ve soyunma odalarını kendi cabalarıyla yapıp 1980 li yıllara kadar devam ediyorlar ancak bir dernekleşme süreci yaşanmadan  12 eylül darbesi geliyor mahalle bir  işçi mahallesi olarak ve dolayısıyla  radikal sol siyasetin de etkin olması ile darbe sürecini ağır geçiriyor kulübün kuruluşuna öncülük eden pek çok genç   ya  yurtdışına çıkış yapmak zorunda kalıyor   ya da  hapse giriyor.

Darbeyi izleyen yıllar da, hatta  1982 yılında  büyük bir turnuva organize edilip cevre mahallelerle spor ve dostluk ilişkileri kurulmaya başlanıyor.

1992 yılında Öz Sayayokuşu adıyla dernek statü kazanılıp bir süre faaliyet gösteriliyor; ancak yerel den yeterli  destek alınamadığı  için faaliyetler kısıtlı kalıyor. Sonrasında kongreni  gecikmesi gerekce gösterilerek mevcut derneğin faaliyetlerine mahkeme tarafından  son veriliyor.

1995 ten sonra Metin Göktepe anısına yapılan turnuvalarla ciddi bir ilgi ve ivme saglanıyor ,yaklaşık 20- 30 takımlı yaz boyu süren turnuvalar gelenekselleşiyor bu ilgi ve coşku ile birlikte  2009 yılında kulüp kurulması için bir dizi toplantı yapılıp sayayokuşu spor kulübü adı ile dernek ve federe olma süreci başlıyor .

2011 de kulüp adını, mevcut yönetimin önerisi ile pek çok mahallelinin içine sinmese de   biraz da o günlerin koşulları ile    Karadolap olarak degiştiriyor, Kulüp  2010 dan beri amatör ligde mücadele veren çeşitli yaş grubunda  takımlarıyla yoluna  devam ediyor. Kulübün arması sayayokuşu sporun  ilk armasında ki  çam agacı ile şimdiki arma anka kuşundan oluşuyor renkleri kuruluş rengi olan yeşil-siyah.

Gezi sürecini sahiplenmesi12143282_910013659036484_100258423136760659_n

Berkin ELVAN ziyaretleri

Soma için maçlara siyah t-shırt ve pankartla cıkma

direnişte Ülker işçilerine yardım

Yeryüzü sofraları ile RAMAZAN da

muharrem ayında cemevinde iftarlar

çalışanlarını Tüm-Emek sen e üye yapması

bisiklet grupları gezileri

sinema gösterimleri

mahallesinde yozlaşma ve kentsel dönüşüme karşı faaliyet göstermek gibi çabalarla bir futbol kulübünden çok daha fazlasını ifade eden kulüp; mahallenin etnik-mezhepsel yapısı sebebi ile de devletin ve hakim futbol anlayışının  her dönem  hedefinde olarak yoluna emin ve bir o kadar da devrimci adımlarla yürümeye devam ediyor..

gecmiş dönemde Başkan Cayan Dursun bir uyuşturucu satıcısının hak ve hürriyetini engelledigi gerekcesiyle 1 aya yakın hapiste tutuldu

hali hazırda Soma yürüyüşünden dolayı hakkında verilmiş 2 yıl 11 ay mahkumiyet kararı var yargıtay aşamasında olan

hiçbir maçımızda eksik olmayan tomamızla gazımızla

yaşasın kardeşlik ve dayanışma

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.