GENEL Haber Girişi : 05 Ağustos 2023 09:15

Kemerburgaz Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı

Kemerburgaz Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı önemli projeler arasında yer alan Topçular ve Akşemsettin bölgesinde bulunan yüzme havuzlarının ardından 3. yüzme havuzunun temelleri Kemerburgaz’da atıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, Eyüpsultan’ı bireysel ve takım sporlarında başarıyla temsil edecek genç sporcuların yetişmesine katkı sunacak olan 3. havuzun temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile birlite AK Pari İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, muhtarlar ve STK'lar, Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, yaz spor okulları öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projelerinin devam ettiğini belirterek, “Bu proje sayesinde 6 milyon 750 bin çocuğa yüzme öğrettik. Bu yılki hedef bu sayıya 3 milyon daha ilave etmek. Birçok ilde yüzme havuzları inşa ediyoruz. Bu güzel ülkenin çocuklarının sporu bir yaşam tarzı haline getirmesini hedefliyoruz” dedi.

 

OSMAN AŞKIN BAK: HAVUZU 6 AY İÇİNDE BİTİRECEĞİZ VE BURANIN ÇOCUKLARINA HEDİYE EDECEĞİZ

 

Bakan Osman Aşkın Bak, son 21 yılda Türkiye'ye binlerce tesis yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bugün de bir tesisimizin temelini atacağız. Burayı 6 ay içinde bitireceğiz ve bu mahallenin çocuklarına hediye edeceğiz. Bu tesisler sayesinde yetişen sporcuların uluslararası başarılarını görüyoruz. Voleybolda milli takımlarımızın şampiyon olması ve diğer branşlarda gelen madalyalar var. Bu yıl 3 bin 167 madalya kazandık. Bu artarak devam ediyor. Spor ülkesi olma yolundayız. Bakanlık olarak deprem bölgemizde oluşturduğumuz konteyner kentlerde çocuklara seyyar yüzme havuzları sayesinde yüzme öğretiyoruz. Depremin travmalarının bitmesi için çalışıyoruz. Her zaman gençlerimizin ve çocuklarımızın emrindeyiz."

 

BAŞKAN DENİZ KÖKEN: HEDEFİMİZ 5 YILDA 99 ESERİ EYÜPSULTAN'LA BULUŞTURMAK

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise, hedeflerinin 5 yılda 99 eseri Eyüpsultanlıyla buluşturmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 

“4 yılda 90 küsür projeyi hayata geçirdik, hedefimiz 5 yılda 99 eseri Eyüpsultanlıyla buuşturmaktı, bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de burasıydı. Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın dedik, havuz meselesinde başlangıcımız buydu. Artık yaz aylarında Türkiye’de gölette boğuldu, denizde boğuldu bu haberlerle anılmamalıyız, biz büyük bir ülkeyiz. İlçe belediyesi olarak hiç havuzumuz yoktu şimdi 3 tane oldu. İleriki aşamada bir tane daha ilave ettiğimizde 4 havuzumuz olacak. Biz yıllarca Cumhurbaşkanımızla birlikte iyi eserler bırakmaya gayret ettik ve ediyoruz. Bu güzel eserleri önümüzdeki döneme de taşıyacağız. Kemerburgaz’ın düğün salonu sıkıntısı vardı onu çözdük; şimdi yüzme havuzunu kazandırıyoruz. Göktürk’teki metro durağından binecekler; Kemer metro durağında inecekler, yüzecekler ve tekrar Göktürk’e geri dönecekler. Burası Göktürk’e de hitap etmiş oluyor. İki mahallemizin ortasına, yaklaşık 60 - 65 bin nüfusa denk gelmiş bir havuz. İlerde imkanımız olduğunda spor salonunu da bu bölgede yine Göktürk’e yakın bir alanda yaptığımızda 2. ligte basketbol, valeybol takımlarının müsabakalarını rahatlıkla yapabilecekleri bir tesisi kazandıracağız.”

 

“BİLİM VE SPORU AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAMA HEDEFİM VAR”

 

İlçede gençleri ve çocukları ilgilendiren 33 tesis bulunduğunu, o yüzden gençlik yatırımlarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Başkan Deniz Köken, “İlçemizde 24 yaşın altında yaklaşık 150 bin kişilik nüfusumuz var. O yüzden gençlik yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Gençleri ve çocukları ilgilendiren 33 tesisimiz var. İki ay içinde bitecek olan Oğuz Canpolat Lisesi’nin yanındaki spor salonunun üstünü de bilim yazılım merkezi haline getiriyoruz. Üstü kütüphane ve robotik kodlama merkezi, altı spor salonu. Bilim ve sporu aynı çatı altında toplama gibi bir hedefim vardı; inşallah o da hayata geçmiş olacak. 3. havuzumuz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

6 AY İÇİNDE BİTİRİLECEK OLAN HAVUZ YAKLAŞIK 65 BİN NÜFUSA HİZMET VERECEK

 

Eyüpsultan Kermeburgaz - Göktürk bölgesine yapılacak ilk havuz olma özelliği taşıyacak tesis, yakın mahalleler ile birlikte yaklaşık 65 bin kişilik nüfus yoğunluğuna sahip bölgeye hizmet verecek. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Eyüpsultan Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında yapımına başlanacak olan yüzme havuzu inşaatının yapımı 6 ay içinde tamamlanacak. 1500 metrekare inşaat alanına sahip yüzme havuzu, 25 x 12,5 m ölçülerinde, 5 parkurlu, yüksekliği 140 cm den 200 cm değişken ölçüde, yarı olimpik olacak. Havuzla birlikte yapılacak fitness salonuyla hem çoçuk hem de yetişkinler spor yapma imkanı da bulabilecekler.