GENEL Haber Girişi : 12 Ağustos 2023 08:38

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantıları Merkez Mahallesi ile Başladı

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantıları Merkez Mahallesi ile Başladı
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Merkez Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıda Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve yetkililer, vatandaşlara proje hakkında bilgiler vererek,

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Planlama” toplantısına; Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, proje yetkilileri, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Bülbül, Merkez Mahallesi’ne yönelik hazırlanan imar planlarını, kentsel dönüşümde sağlanan kolaylıkları ve devlet desteğini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Usta, güvenli konutlar için kentsel dönüşüme destek olma çağrısında bulundu.

USTA: “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 15 BİN KONUTU 2024 YIL SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm kapsamında ilçe genelinde 15 bin konutun 2024 yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Usta, “Merkez Mahallemizi sizlerin girişimi ve öncülüğüyle en güzel şekilde değiştirmek ve dönüştürmek istiyoruz. Yaşanabilir, güzel, konforlu ve özellikle de güvenli bir şehir inşa etmek istiyoruz. Bize fikirlerinizi, önerilerinizi, tespitlerinizi mutlaka iletin. Bugün de bunun için buradayız. Hükümetimiz bu konuda gerek teşvik kredisi gerek bireysel kredi olsun kentsel dönüşümle ilgili bütün kolaylıkları ve mevzuatla ilgili bütün yolları açıyor. Biz de kentsel dönüşümde sonuna kadar yanınızdayız. İster parsel bazlı, ister ada bazlı tüm kolaylıkları sağlayarak, bu işi daha da hızlandıralım istiyoruz” dedi.

BÜLBÜL: “TOPLANTILARIMIZ DİĞER TÜM MAHALLELERİMİZDE BELLİ BİR TAKVİM İÇERİSİNDE DEVAM EDECEK”

Toplantının ardından açıklama yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, “Kentsel dönüşümle alakalı Merkez Mahallesi’ndeki planımızı tamamladık. 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızı yaptık. İmar planlarımızın getirdiği kolaylıkları, avantajları vatandaşlarımıza paylaştık. Devletimizin verdiği ‘yarısı bizden’ kampanyasına ek olarak, bizim plan adlı çalışmalarla verdiğimiz avantajlarla birlikte artık kentsel dönüşümün Gaziosmanpaşa’da daha hızlı, özel, vatandaşlarımızın kendi bulunduğu parsel üzerinden yapmalarını temin etmek için gerekli bilgilendirmeyi bugün yaptık. Bu toplantılarımız diğer tüm mahallelerimizde belli bir takvim içerisinde devam edecek” diye konuştu.

MERKEZ MAHALLESİ İMAR PLANININ GETİRDİĞİ AVANTAJLAR NELER?

Merkez Mahallesi imar planına göre; kentsel dönüşümde parsellerin birleştirilmesi durumunda parsel büyüklükleri;

800-1200 m² büyüklüğe ulaşan inşaat alanında %5 artış, en fazla 12 kat
1200-2500 m² büyüklüğe ulaşan inşaat alanında %10 artış, en fazla 12 kat
2500 m² üzeri büyüklüğe ulaşan inşaat alanında %15 artış, en fazla 12 kat olacak şekilde yapılaşma imkanı sağlanacak.

Ayrıca uygulamaya tüm yapı adasının dahil olması durumunda %5 ilave artış uygulanacak. 1250 m²-2999 m² büyüklüğe sahip müstakil parsellerde inşaat alanı artışı olmaksızın en çok 12 kat, 3000 m² üzerinde büyüklüğe sahip müstakil parsellerde ise %5 inşaat alanı artışı ile
en çok 12 kat olacak şekilde uygulama yapılabilecek.