Haber Girişi : 13 Ocak 2015 13:28

"Kentsel Yenilenme Merkezi" Kimin Adına Çalışma Yapıyor

"Kentsel Dönüşüm Nasıl Olacak?" başlıklı köşe yazıma Eyüp Belediyesi'nden açıklama geldi.

Açıklamayı basın meslek ilkelerim doğrultusunda olduğu gibi yayınladım.

Ama belediye'den gelen açıklamada bir takım hususlar kafamda soru işareti yarattı.

Bu hususuları siz değerli Eyüplüler ile paylaşmayı doğru buldum

Belediyeden gelen açıklamada:"Yazınızda belirttiğiniz Kentsel Yenilenme Merkezi (KEYM) adlı firma ile Eyüp Belediyesi'nin hiçbir bağlantısı yoktur." denilmektedir.

Kentsel Yenilenme Merkezi (KEYM) adlı firmanın resmi internet sitesine girdiğimizde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veriyor.Bu çalışmaları yayınlamış

http://www.keym.com.tr/portfolio/
linkine tıkladığınızda siz de göreceksiniz ki firma Eyüp Belediyesi ile çalışma yürütüyor.



Kentsel Yenilenme Merkezi (KEYM) sitesinde :

EYÜP İLÇESİ MASTER PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLIĞI ALTINDA

"Keym olarak Eyüp Belediyesi ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde, tüm Eyüp'ün mekânsal verilerini analiz ederek ilçe tamamına ilişkin bir Kentsel Dönüşüm senaryosu hazırladık...." denmesine karşın Eyüp Belediyesi biz çalışma yapmıyoruz diyor.

Ortada bir yanlış olduğu gün gibi aşikar.

Düşünebiliyor musunuz? Koskoca devletin belediyesinden habersiz bir firma belediyenin adını kullanarak bir takım işler yapıyor ve belediye bizimle bağlantısı yoktur diye yazdığım köşe yazısına istinaden açıklamayı bana yolluyor.

Tuhaf değil mi?

Olabilir burası Türkiye diyebilirsiniz.

Kentsel Yenilenme Merkezi adlı firmaya karşı Eyüp Belediyesi ne yapıyor? 

Yasal olarak Kentsel Yenilenme Merkezi'ne herhangi bir dava açmış mı?

Bu açıklamayı da belediye başkanımız Sayın Remzi Aydın'dan kamuoyu bekliyor.

Belediye'nin açıklamasında Sakarya Mahallesi ile ilgili çalışma yok deniyor. Firma üç boyutlu resimler ile Sakarya Mahallesinde çalışma yürüttüğünü kendi sitesinde güzel bir şekilde açıklıyor
.

Belediyeden gelen açıklamada "Haberde adı geçen veya başka bir mahalleyle ilgili olarak hiçbir çalışma yapılmamıştır.Ancak sonraki süreçte yapılabilecektir. Bir firmanın kendi özel projesini Eyüp Belediyesi'ne mal etmek doğru değildir.Belediyemiz kentsel dönüşüm projeleri sonuçlandığında halkının yanında bir kurum olarak bu projeleri paylaşacaktır" deniliyor.

Sormak lazım her önüne gelen Eyüp Belediyesinin adını kullanarak proje geliştirebilir mi?.Bu projeleri resmi internet sitesinde yayınlayabilir mi?


Belediye'nin kurumsal adını kullanarak belediyeden habersiz iş yapabilir mi?

Kentsel dönüşüm ile ilgili çok hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde  belediyemizin daha akil ve dikkatli olması gerek miyor mu?

Belediye'den Haber Eyüp'e açıklama geliyor. Şunu belirtmek isterim biz haberi Kentsel Yenilenme Merkezi'nin resmi internet sitesinden alıyoruz.

Belediyemiz kamuoyunu kentsel dönüşüm konuusnda bilgilendirmiş olsa  vatandaşlarda bizlerde  en doğru bilgiye ulaşmış olacağız.

Eğer bir yanlışlık varsa hesabını soracağınız yer Kentsel Yenilenme Merkezi firmasıdır.

Geçen hafta Göktürk'te Kendilerini, Zabıta Şefi olarak tanıtıp Göktürk'teki işyerlerinden nakit yardım talep eden dolandırıcılık çetesi yakalandı.

Belediye'nin adını kullanarak esnaftan para toplarken yakalandılar.

Açıklamada dediğiniz gibi Kentsel Yenilenme Merkezi adlı firma'nın belediye ile ilgili bir bağlantısı yok ise ;Çok hassas ve rantsal bir konuda Belediye'nin bilgisi dışında ve belediye'nin adını kullanarak iş yapan Kentsel Yenilenme Merkezi'ni uyarmak lazım değil mi?

Neden Eyüp Belediyesi'nin ismini kullanarak iş yapıyorsun demek gerekmiyor mu acaba?.Hukuk işlerini devreye sokmak lazım değil mi?

Bu firmanın bu çalışmayı neden yaptığını Eyüp Kamuoyu başkan Remzi Aydın'a soruyor.

Ayrıca Eyüp Belediye Başkanı Sayın Remzi Aydın'ın Eyüp'te dört bölgede kentsel dönüşüm olacak açıklamasına karşın sadece Karadolap ve Sakarya Mahallelerini öğrendik.Diğer bölgeleri de belediye başkanımız açıklar ise Eyüp kamuoyu rahat bir nefes alacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.