EKONOMİ Haber Girişi : 03 Aralık 2013 14:14

Kılıçdaroğlu: AK Parti ve MHP'den alacağımız 7 il var

Kılıçdaroğlu: AK Parti ve MHP'den alacağımız 7 il var
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki temasları sürüyor. Kılıçdaroğlu, ABD'de hükümetin demokratikleşme paketini yeterli bulmadıklarını söylerken CHP'nin yerel seçimlerde iddialı olduğu 7 ili saydı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ve MHP'den almayı planladığı o 7 il;

ABD'deki temasları sürdüren Kılıçdaroğlu, Ak Parti Hükümeti'nin Eylül sonunda açıkladığı demokratikleşme paketini yeterli bulmadıklarını söyledi. Beyaz Saray temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu, yerel seçimler konusunda ise kapsamlı bir hazırlık içinde olduklarını söyleyerek, halen AK Parti'nin elinde bulunan ya da ortada olan yedi şehri CHP'nin kazanma şansı olduğundan bahsetti.

İŞTE CHP'NİN ALMAYI PLANLADIĞI O İLLER

Kılıçdaroğlu bu şehirleri de İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Hatay ve Balıkesir olarak sıraladı. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın özerkliği ekseninde yeni bir makroekonomi yaklaşımı benimseyeceklerini söylerken dış politikada ise özellikle Suriye'de konuşlanan radikal unsurlardan duydukları endişeye vurgu yaptı. CHP'nin bölgesinde barışçıl bir dış politika izleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, İsrail ile ilişkilerin de düzeltilmesini savunduklarını belirtti. Irak'ta da Ankara'nın Erbil yönetimiyle imzaladığı, Bağdat'ın karşı çıktığı enerji anlaşmalarını desteklemediklerini söyledi.

AB'NİN ÇİFTE STANDARTI

Kılıçdaroğlu, AB ile ilişkilerde ise AB'nin Türkiye'ye çifte standart uygulamaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, AB'nin Türkiye'ye de diğer aday ülkelere yaklaştığı gibi yaklaşması gerektiğini, Türkiye'de kamuoyunun bu çifte standart nedeniyle AB'ye ilgisini kaybetmeye başladığını söyledi. Donfried, bunun üzerine bu ilgi kaybının sebebinin AB'de yaşanan ekonomik kriz olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu buna katılmadığını söyledi.

Olumlu bir havada geçtiği belirtilen görüşmede Donfried, Kılıçdaroğlu'na Washington gezisi için "İyi yaptınız zamanlı bir seyahat oldu" derken, CHP'yi bundan sonra kentte daha sık görmek istediklerini iletti. Kılıçdaroğlu da bundan sonra ABD'ye daha sık geleceklerini söyledi. Görüşmede NSA dinlemeleri ve Türkiye'nin füze savunma ihalesinin gündeme gelmediği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.