GENEL Haber Girişi : 24 Temmuz 2019 12:17

KIZILAY BAŞKANI’NDAN HABER EYÜP'E ZİYARET

KIZILAY BAŞKANI’NDAN HABER EYÜP'E ZİYARET
Kızılay Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hakan Nergis Haber Eyüp Gazetesini ziyaret etti.

Kızılay Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hakan Nergis ve yönetim kurulu üyeleri 24 Temmuz Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Haber Eyüp Gazetesini ziyaret ederek Haber Eyüp Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Oylum ’un ve gazete çalışanlarının 24 Temmuz Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kızılay Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hakan Nergis “ 24 Temmuz 1908 tarihinde toplumun sosyal ve siyasi hayatında yaşanan gelişmeler aynı zamanda basın özgürlükleri açısından da önemli değişimleri beraberinde getirdiğini belirtti. Nergis, "Bugün, Türk basınında sansürün kaldırıldığı, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin yıkıldığı gündür. Bu nedenle bugün, basın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili ve yetkin aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların en önemlilerindendir. Basın etiğine ve hukuka uygun, ilkeli, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, tarafsız bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına olan güvenin artmasının yanında demokratik toplum düzeninin korunmasının da en büyük güvencesidir" ifadelerini kullandı.

Kızılay Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hakan Nergis Haber Eyüp Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Oylum’a kendi yazdığı Hayat Laftan Anlamaz kitabını hediye etti.

 

Ziyaret ’de gazetecilerin yaşadığı sorunları ifade eden Haber Eyüp Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Oylum Kızılay Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hakan Nergis ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Başka Yerler Yayınları’nın kitaplarını hediye etti.