EKONOMİ Haber Girişi : 28 Temmuz 2011 16:07

Kültür Bakanı’nın Günay Eyüp Sultan`ı Gezdi.

Kültür Bakanı’nın Günay Eyüp Sultan`ı Gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti.

 AK Parti 24. Dönem Milletvekili seçilen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Eyüp’te Ramazan öncesi  incelemelerde bulundu.

rn

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, makamında ağırladığı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Başkan Kavuncu, toplantının ardından Bakan Günay’a Eyüp’ü simgeleyen el yapımı çini bir tablo hediye etti.

rn

Bakan Günay, daha sonra Eyüp Sultan’ı ziyaret etti.  Cami ve türbeyi gezen Bakan Ertuğrul Günay restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Bakan Günay, “ Eyüp Sultan Türbesi’nde restorasyon çalışması devam ediyor.  Geçmiş yıllarda koruma amacıyla yanlış müdahaleler yapılmış. 60’lı  yıllarda yapılan müdahalelerle havalandırma kanalları bilinmeden kapatılmış ve içeride rutubetlenmeye neden olmuş. Arkadaşlarımız mekanı tarihi dokusuna uygun haline getirmeye çalışıyor. Eyüp Sultan Camii’nin restorasyonu için röleve çalışmaları yapılıyor.  Bittikten sonra restorasyon çalışması yapılacak” dedi.

rn

Ramazanda her yerde vatandaşlarla birlikte  iftar yemeklerinde bir araya geleceklerini aktaran Bakan Günay, “Ramazan’da bir çok kurumun hazırladığı etkinliklere katılmaya çalışıyoruz.  Ramazan bir dayanışma, birlik ve beraberlik ortamıdır; bizler de bu ortamda vatandaşlarımızla olacağız. Mütevazı halk sofralarına katılacağız.  Ramazan hem kendi nefsimizi terbiye etme hem de dayanışma ayıdır” diye konuştu.   

rn

Eyüp ziyaretinde yoğun ilgi ile karşılaşan Bakan Günay, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.