EKONOMİ Haber Girişi : 25 Kasım 2013 17:55

Marmaray emlak fiyatlarını uçurdu

Marmaray emlak fiyatlarını uçurdu
İki kıtayı deniz altından tünelle bağlayan Marmaray, bulunduğu güzergahın emlak fiyatlarını büyük ölçüde etkiledi.
Sahibinden.com'un verilerine göre, kiralık daire fiyatlarında en fazla yükselme, Kazlıçeşme durağının bulunduğu Zeytinburnu ilçesinde gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ ZEYTİNBURNU'NDA

Verilere göre, kiralık daire fiyatlarında en yüksek artış Kazlıçeşme durağının bulunduğu Zeytinburnu ilçesinde gerçekleşti. Marmaray'ın son durağı olan ilçede 2012'de 700 TL olan ortalama kiralık daire fiyatı 2013'de yüzde 21 artarak 850 TL'ye ulaştı.

KİRALAR YÜZDE 21 ARTTI

Zeytinburnu'nu, yüzde 17 artışla Kadıköy, yüzde 13 artışla Fatih ve yüzde 6 artışla da Üsküdar takip etti. Zeytinburnu ayrıca, kiralık daire sayısında yaşanan artışla da dikkat çekti. İlçede kiraya verilen daire ilanları sayısında bir yılda yüzde 271 artış yaşandı.

KADIKÖY YÜZDE 30 ARTIŞLA GÖZDE YER

Satılık daire fiyatının 2012 yılına oranla yüzde 30 gibi büyük bir artış gösterdiği Kadıköy'de 2012 yılında ortalama 370 bin TL olan dairenin fiyatı 2013'te 480 bin TL olarak kaydedildi. Kadıköy'de yaşanan bu fiyat artışı ilçenin Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarının merkezinde olmasına bağlanıyor. Kadıköy'ü, yüzde 18 artışla ile Zeytinburnu; yüzde 14 artışla Üsküdar ve Fatih takip etti. Zeytinburnu ayrıca son bir yılda verilen satılık daire ilanlarında yaşanan kayda değer yükseliş ile öne çıktı.

SATILIK EV İLANLARI YÜZDE 328 ARTTI

İlçede bir sene içinde satılık ev ilanlarında yüzde 328 oranında artış gözlendi. Marmaray'ın bağlantı noktalarının gelişmeye devam etmesiyle ulaşım ağının çevresinde bulunan ilçelerde emlak piyasasındaki hareketlenmenin devam edeceği ileri sürülüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.