ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Eylül 2022 10:06

MEHMET SEVİM’DEN CHP'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

MEHMET SEVİM’DEN CHP'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sevim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Sevim mesajında; Türkiye’de demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yaşını kutladı.

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin bağımsızlığını cephede savunan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak tarih sahnesine çıktı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını alan bu partinin neferleri hiçbir koşulda Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin ilkelerinden sapmadan vatanı her daim müdafaaya 99 yıldır olduğu gibi bugün de devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir’ sözleri, büyük önderimizin Cumhuriyet'imize ve partimize verdiği büyük önem ve değeri ortaya koymakla birlikte; Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucularına, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli kadrolarına büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk biz Cumhuriyet Halk Partililere, hukukun egemen kılındığı, insanımızın huzurlu, mutlu ve müreffeh bir yaşam sürebildiği, gelecek kaygısı yaşamayacağı, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış bir Türkiye'yi en kısa sürede inşa etme görevini tevdi etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi. Demokrasiyi savunan, adalet isteyen, halkı düşünen, önce Türkiye diyen, boyun eğmeyen, kula kulluk etmeyenlerin partisidir CHP. 99 yıldır böyledir, böyle olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 9 Eylül 1923’te yakılan ışıkla ve 99 yıldır hiç bitmeyen inanç ve kararlılığımızla, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ başta olmak üzere, dava arkadaşlarını ve partimize emek veren genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar tüm partililerimizi özlemle ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”