GÜNDEM Haber Girişi : 08 Haziran 2017 15:07

Merkez Bankası'na FETÖ operasyonu

Merkez Bankası'na FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ operasyonu kapsamında 20 bankacı için gözaltı kararı çıkarıldığını açıkladı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin Asya Katılım, İller Bankası, Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası çalışanları olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturmalar kapsamında, değişik bankalarda görevli 20 bankacı hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı işlemlerinin başlatıldığı belirtilirken, şu ana kadar 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanların 'ByLock' kullanıcısı olduğu ve kurumlarınca açığa alınan veya ihraç edilen kişiler olduğu ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Başsavcılığımızca yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDY' na ilişkin soruşturmalar kapsamında; Değişik bankalarda görevli 20 bankacı hakkında gözaltı kararı verilmiş olup işlemler başlatılmıştır. Bu ana kadar 11 kişi gözaltına alınmıştır. (Bu kişilerin tamamı ByLock kullanıcısı olup kurumlarınca açığa alınan veya ihraç edilen kişilerdir.)"

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin Asya Katılım, İller Bankası, Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası çalışanları olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.