Metin Akıncı:Eyüpsultanlıların mecliste sesi olacağım

Gazetemizde  yaptığımız “CHP’de kimlerin meclis üyesi olmasını istersiniz?” anketinde 1083 oy ile birinci çıkan Metin Akıncı ile Eyüpsultanı konuştuk.

 

 

Sayın Metin Akıncı ben sizi uzun zamandır tanıyorum ama okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

 

1969 Şanlıurfa doğumluyum evli iki çocuk babasıyım. Yıldız teknik üniversitesi mimarlık fakültesi ve mimarlık bölümünü birincilikle bitirerek iş hayatını atıldım.

 

 

34 yıldır Eyüpsultan İlçesinde ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinde müteahhitlik ve özel sektöre proje hizmeti vermekteyim.

 

 

Eyüpsultan’ı bir mimar gözü ile değerlendir misiniz?

 

İlçemiz; konut projeleriyle son yıllarda hızla gelişen bir bölge haline geldi. Nüfusun da artmasıyla sosyal alan, otopark ve trafik sorunu büyük problem oluşturmaktadır. Ayrıca deprem gerçeğine bağlı olarak mevcutta ki kentsel dönüşüm sorunlarıyla ilgili kolaylaştırıcı çözümler üretmenin aciliyetinin de farkındayım. Bu sorunların çözümüyle ilgili Eyüpsultanlıların mecliste sesi olacağım.

 

Eyüpsultan’ın sizce öncelikli sorunları nelerdir?
 

Yaşanabilir şehirlerin imalatında sosyal alanlar ve otoparkın önemini biliyoruz. Maalesef çirkin şehirleşme kanayan yaramız oldu. Kaldırımsız, yeşil alansız ve otoparksız bir şehir planlamasına son vermeliyiz.

Bu nedenle geç olmadan İstanbul ve Eyüpsultan’ın sorunlarının masaya yatırılması, çözüm için adım atılması gerekmektedir.

 

 

 

Neden meclis üyesi olmak istediniz?

 

Bu ve benzeri sorunlarla ilgili adımlar atmak için şehir yönetiminin içinde olmam gerektiği düşüncesindeyim. İlimiz ve ilçemiz Eyüpsultan'a  hizmet etmekten onur duyacağım.