GENEL Haber Girişi : 19 Eylül 2018 15:30

MİMAR SİNAN OKULU’NUN AÇILIŞI YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLE BİRLİKTE YAPILDI

MİMAR SİNAN OKULU’NUN AÇILIŞI YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLE BİRLİKTE YAPILDI
İstanbul Eyüpsultan İlçesi’nde Bulunan Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu’nun Açılışı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının Başlamasıyla Birlikte Gerçekleşti.

Düzenlenen açılış törenine Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

BİLGİLİ VE ÖZGÜVENİ YÜKSEK NESİLLER YETİŞTİRİLMELİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, amaçlarının geleceğin teminatı olan öğrencileri, araştırabilen, bilgiyi paylaşan ve öğrendiklerini toplum yararına kullanabilen özgüvenli nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte öğrencilerin ve programa katılan kişilerin hayatında yeni bir sayfa açıldığını belirterek, “Bugün eğitim-öğretimin açılmasıyla birlikte mutlu ve heyecanlı bir gündeyiz. Yavrularımızın ve birçoğumuzun hayatında yeni bir sayfa açılıyor. Yeni başladığımız her işte bize bismillah demek düşer. Rabbim inşallah yavrularımızın bahtlarını açık etsin” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM KURUMLARIMIZ HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öğrencilerin kaliteli ve doğru bir eğitim almaları en büyük temennileri olduğunu aktaran Belediye Başkanı Aydın, “Bu temennimiz sadece bireysel anlamda değil, kurumsal anlamda da geçerlidir. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız, gerek diğer kamu kurumlarımız ile yerel yönetimler, bu temenninin gerçekleşmesi konusunda var gücüyle çalışıyor, çalışmaya da devam edecektir. Başta çok kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin yeni eğitim yılını kutluyor, tebrik ediyorum” diye konuştu.

OKULUN EĞİTİME KAZANDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇEN TÜM KİŞİ VE KURUMLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek de yaptığı konuşmasında, yeni açılışı yapılan Mimar Sinan İlkokulu ile Ortaokulu’nun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, okulun eğitime kazandırılmasında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

YENİ BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA BAŞLAMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan içerisinde olduklarını vurgulayan Kaymakam Dölek, “Ülkemizin aydınlık geleceği olan sevgili öğrencilerimiz, bugün ders başı yaparak, yeni bir eğitim-öğretime başlayacaklar. Bu gün dolayısıyla başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimize okul idarecilerimize ve velilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kaymakam Dölek, öğrencilerin ilmin ve bilimin ışığında, geleceğe daha donanımlı bir şekilde yetişmesi konusunda, devletin tüm imkânları seferber ettiğini dile getirerek, öğrencilerin bu doğrultuda yetişmesi en büyük mutlulukları olduğunu söyledi.

İLÇEMİZİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞARI ÇITASINI EL BİRLİĞİ İLE ÜST SEVİYELERE ÇIKARACAĞIZ

Eyüpsultan İlçesi’nin eğitim ve öğretim başarı çıtasını el birliği ile üst seviyelere taşıma azmi ve gayreti içerisinde olduklarını hatırlatan Kaymakam Dölek, “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunduğu tören, folklor ve dans gösterileri ile sürdü.

Okul binasını gezerek, yetkililerden bilgi alan Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, sınıflarda eğitime başlayan öğrenciler ile bir süre sohbet ederek, derslerinde başarılar diledi.

Kaymakam Dölek, daha sonra okul idaresi ve öğretmenler ile de bir araya gelerek, gösterecekleri fedakâr hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.