GENEL Haber Girişi : 06 Nisan 2016 16:58

MİNİBÜS ŞÖFÖRÜ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MİNİBÜS ŞÖFÖRÜ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Şişli Yeşilpınar Hattı’nda çalışan Minibüs şöförü Ferdi Ekin son yıllarda toplum olarak unuttuğumuz yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdi.

 

Şişli Yeşilpınar Hattı’nda çalışan Minibüs şöförü Ferdi Ekin son yıllarda toplum olarak unuttuğumuz yardımlaşma ve dayanışma örneği göstererek hastaneye acil olarak yatırılan babasını görmeye görmeye giden yolcusuna taksi parası vererek yoluna taksi ile gitmesini sağlaması  Kaymakam Abdullah Dölek tarafından takdir ile karşılandı.

Geçen hafta öğrenci bir kız’ın Okmeydan Araştırma ve Geliştirme Hastanesi önünden Gaziosmanpaşa Araştırma ve Geliştirme Hastanesine gitmek için bindiği minibüste devamlı ağlaması ve telefonda babasının sağlık durumu ile ilgili bilgi almaya çalışması minibus şöförünü harekete geçirdi.

Minibüs şöförü Ferdi Ekin Babası’nın elektirik çarpması sonucu acil olarak kaldırdığı Gaziosmanpaşa Araştırma ve Geliştirme hastanesine gitmek isteyen kıza taksi parası vererek hastaneye erken gitmesini sağlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Bu örnek davranışdan etkilenen bir başka minibus yolcusu Hasan Sabuncu’nun olayı sosyal medyada paylaşması Kaymakam Abdullah Dölek’in dikkatini çekti.

Kaymakam Abdullah Dölek Alibeyköy Minibüsçiler Odası Başkanı Ali Rıza Yavuz’u arayarak minibus şöförü Ferdi Ekin ve minibus yolcusu Hasan Sabuncu ile tanışmak istediğini belirtmesi Ali Rıza Yavuz’u harekete geçirdi.

Minibüs şöförü Ferdi Ekin ve yolcusu Hasan Sabuncu’yu bulup Kaymakam Abdullah Dölek’in isteğini iletti.

Kaymakam Abdullah Dölek makamında ağırladığı misafirlerine yapmış oldukları örnek davranışdan dolayı takdir belgesi ve hediye paketi verdi.

Kaymakam Abdullah Dölek makamında ağırladığı misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada “ Yardım etmeyi seven bir toplumuz. Bu olay beni etkiledi.Sanırım duyan herkesi etkileyecektir. Yaptığımız yardımı büyütmeden yapıyoruz.Fakat sizlerin yaptığı davranış örnek bir davranış. Atalarımız yardımlaşma ve dayanışma içerinde bizleri bu günlere getirdiler.Basın mensuplarını da bu gün için özel olarak davet ettim.Bu davranışın toplumun tüm kesimleri tarafından duyulması topluma örnek oluşturulması açısından önemli. Biz ilçemizi hep güzelikler ile anmalıyız.” Dedi.

 

Haber: Cengiz Oylum

Fotoğraf: Metin Türkmenoğlu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.