KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 08 Ocak 2016 12:10

Mürekkep Kokan Eller Bab-i Ali Sohbetlerinde

Mürekkep Kokan Eller Bab-i Ali Sohbetlerinde
Eskader'in kesintisiz sekiz yıldır devam eden perşembe günleri "Bâbıâli Sohbetleri" ile 2016 yılının ilk konuğu "Mürekkep Kokan Eller Derneği" ile gerçekleşti.

Sohbeti, yazar Uğur Canbolat sundu. Sohbete yazarlardan Eskader Onursal Başkanı Mehmet Nuri Yardım, Eskader Başkanı Şeref Aydemir, Bekir Tuncer Salihoğlu, Haluk İmamoğlu, Recep Arslan, İbrahim Özgün, Kerem Şen, Hatice Çolak, Yusuf Bilge ve Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Birim Başkanı Ebufeyz Süleymani ve Akil Fikir Yayınevi katıldı.

Dernek Başkanı Yusuf Samet Çakır "30 Ağustos 2014 günü bu derneği kurduk. 30 Ağustos 1071 de ecdadımız Alpaslan Kılıç, bu vatanı fethedip bize emanet etmişse, biz de bu neslin gönlünü kalemle, kültürle fethedip yeni nesle emanet edeceğiz." diyerek derneğin hem tarihsel vurgusunu hem de gâyesini açıklamış oldu. Dernek adına konuşmacılardan Burhan Gül, faaliyetler hakkında bilgi verirken, Sevda Yiğit, Hüseyin Enes Çelik, Mevlüde Şahin'in organizasyonda yaptıkları konuşmalarını sürdürdü.Eyüp Sultan’da kurulan “Mürekkep Kokan Eller” topluluğu, kültür sanat faaliyetlerine büyük bir heyecanla, aralıksız devam ediyor. Kitap merkezli olarak çalışmalarını yoğunlaştıran ve her geçen zamanda organizasyon sayılarını arttıran Dernek, İstanbul’un bir çok semtinde ve ilçesinde düzenledikleri toplantılarda yazarlar, şâirler ve sanatkârlarla buluşmayı sürdürüyor.

 

Program sunucu, Ülke TV program yapımcısı Uğur Canbolat, mikrofonu Moral Efem Radyo Kurucusu ve Yöneticisi Haluk İmamoğlu'na uzattı. İmamaoğlu, bu topluluğun heyecanlarını yitirmemelerini ve faaliyetlerinin heyecan verici olduğunu övgüyle dile getirdi. Bu faaliyette, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hasret Hanım, Cemal Süreyya'dan bir şiir okudu. Bu konuda ilgili görüşler, Başkan Yusuf Bey'in bilerek, şiir yazmak ve şiiri sevdirmek adına bunu öne çıkardığından bahsetti.

Medeniyet merkezli ve topluma yönelik aktiviteler gerçekleştiren “Mürekkep Kokan Eller Derneği" gençleri baz alarak aktivitelerini artıran Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin “Bâbıâli Sohbetleri”ne 7 Ocak 2016 Perşembe günü Timaş Kitapkahve’de konuk olarak, kültür sanat maceralarını iki saat boyunca anlattılar. Grup mensupları, kuruluşun amaçlarını anlatıp, en başından bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri özetleyerek, 2016 yılında hedefledikleri çalışmaları dile getirdiler.

Yeni proje ve hayâllerinden de söz eden Dernek, daha sonra dinleyicilerin konuyla ilgili sorularına cevaplar verdiler. Eskader ve Mürekkep Kokan Eller ile Timaşkahve'de biraraya gelinerek gerçekleştirilmiş olan bu organizasyon için görüşlerini ileten İbrahim Özgün, "Böyle anlamlı bir yolda yolculuğunu sorumluluk bilincinde sürdüren "Mürekkep Kokan Eller Derneği" Başkanı Yusuf Samet Çakır'a, yöneticilerine, gönüllülerine ve bu etkinliği gerçekleştiren Eskader'e ve bütün katılımcılara teşekkür ederiz. Hep birlikte bizlerde heyecanlarak ve geleceğe dâir ümitlenerek etkinliği takip ettik. Bu vesile ile bu 2016 yılının ilk programının bereketlenerek artacağını düşünüyor, derneğin bu yolculuğunu kutluyor, nice nice etkinlikler diliyorum. Rabbim yolunuzu açık etsin." diyerek duygularını ve düşüncelerini dile getirdi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.