KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 02 Eylül 2015 11:05

Mürekkep Kokan Eller Derneği İKRA Projesini Tamamladı.

Mürekkep Kokan Eller Derneği İKRA Projesini Tamamladı.
Mürekkep Kokan Eller Derneği 15 Ağustos'da başlattığı İKRA Projesini 29 Ağustos tarihinde tamamladı.

” Kitap bizden Okuması Sizden” sloganı ile 8 Ağustos 2015 tarihin de Bahadır Yenişehirlioglu ile aşk çölü kitabını okuyarak başlayan proje 15 Ağustos Mehmet Nuri Yardım Kalem Efendileri 22 Ağustos Uğur Canbolat Hikayeler Hep Yarım ve 29 Ağustos 2015 Hikmet Anıl Öztekin ile Eyvallah kitapları okunarak tamamlandı.

 IKRA Projesi Eyüp’ten sonra Bayrampasa, Kağıthane, Beyoğlu, Zeytinburnu, Fatih, Sultanbeyli ve Büyükçekmece ilçelerinde de devam edecek.

Dernek Başkanı Yusuf Samet Çakır'ın IKRA Projesi açılış konuşmasında; Mürekkep Kokan Eller Derneği bir fikir atölyesindir bu atölyeden toplumun sorunlarına yönelik çözüm üreten projeler çıkmaktadır. En son projemiz kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için olan İKRA dir. TÜİK 2014 verilerine göre kitaba Türkiye de ayrılan vakit 1 dakikadır ne yazikki akıllı telefonlara günde 8 saat vakit ayıran bir gencligimiz var gelin birlik olalım ve gençlerimizin geleceklerini çaldırmayalım bilgiyi öğrenmeleri için onlarla beraber mücadele edelim dedi. IKRA Projesi yazarlarla birlikte kitap okuma halkaları kuruluyor her halka da 10 kişi toplam da 10 halka 100 kişi olarak programlar başladı. 100 kişinin kayıtlarını dernek kendi sayfasından önceden alıyor gelen misafirlere giriş kartı verilmekte yazarın sesli kitap Okuması ile devam eden program halkların da sesli kitap Okuması akabinde çay kurabiye ikramı gelen herkese Sertifika taktimi çekiliş ile 30 kişiye hediye imzalı kitap dağıtılarak tamamlandı. Mürekkep Kokan Eller Derneği IKRA projesi ile daha önce hiç yapılmamış bir kitap okuma etkinliği oluşturmuştur. Mürekkep kokan elleri sosyal medyadan takip ede bilirsiniz

 

facebook.com/mrkkpkokaneller twitter.com/mrkkpkokaneller

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.