EKONOMİ Haber Girişi : 10 Aralık 2013 10:29

Mustafa Balbay: Bir girdim, bin çıkıyorum

Mustafa Balbay: Bir girdim, bin çıkıyorum
Tahliyesine karar verilen Mustafa Balbay serbest bırakılıyor. Cezaevi önünde konuşan Balbay, "bir girdim, bin çıkıyorum" dedi.
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi.

Cezaevi çıkışı açıklama yapan Balbay şunları söyledi:

''Kendimi içeride kalan onlarca yüzlerce onlarca hak arayan tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın yemin edeceğim, ilk yeminimi önce halka karşı etmek istiyorum. Haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim.

Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil. İlk sözüm şudur: 'Gelin tanış olalım.' Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar aldı. Türkiye benim dışımda cezaevinde 6 milletvekili daha var, belediye başkanları var, Gezi direnişi sebebiyle tutuklu öğrenciler var.

Cezaevimde en çok gelecek biriktirdim, bitiremediler. Her şeyi ailemle birlikte yaşadım. Açın artık bu kapıları. Türkiye'de ne yapacaksak hukuk zemininde yapmalıyız. Türkiye'de can güvenliğinden önce hukuk güvenliği sorunu vardır. Halka ve topluma hep inandım. Bu aşamadan sonra halka karışacağım. Merhaba özgürlük, merhaba Türkiye.'
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.