Neler Oluyor? Son durum nedir ?

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da netleşiyor.

 

İstanbul’da kıran kırana bir seçim yaşanacağı aşikâr. Bir söz vardır ya, “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır”, bence bu seçim tam anlamıyla bu sözü gerçek kılacak. 2024, 2028’in provası gibi olacak.

 

CHP’de yaşanan değişim, ilk meyvesini 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimle verecek mi? Ekrem İmamoğlu tekrar seçilecek mi? Günün en anlamlı sorusu budur.

 

Ak Parti’de aday Murat Kurum …

 

AK Parti, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday olarak gösterdi. İmamoğlu’nun karşısında şansı ne olur? 

 

Bunu ittifaklar değil ittifakın dışında yer alan siyasi partiler belirleyecek. 

 

İstanbul’da her iki aday için de kıyasıya bir yarış olacak.

 

Seçimler yaklaşırken belirsizlikler de halen devam ediyor. Seçimlerin kaderini belirleyecek üç siyasi parti var. Üç sorunun cevabı seçimlerin kaderini tayin edecek.

 

Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde ne yapacak?

 

İyi Parti İstanbul’da çıkaracağı adaylar ile varlık gösterecek mi?

 

Dem Partisi aday mı çıkaracak, yoksa mevcut bir adayı mı destekleyecek?

 

Bu soruların cevapları netleştikçe İstanbul’un ve ilçelerinin yeni patronları belli olacak.

 

Deniz Köken dışında AK Parti seçimi kaybeder

 

Eyüpsultan’ın mevcut belediye başkanı Deniz Köken, aday olarak AK Parti’nin en güçlü kozu... 4.5 yılda Eyüpsultan’a birçok eser kazandırmasının yanı sıra mütevazı kişiliğiyle halk arasında sevilen-sayılan bir belediye başkanı oldu. Ayrım yapmadan Eyüpsultan’da her kesime hizmet etmeye gayret etti.

 

Her ne kadar karşısına aday adayları çıksa da, çeşitli Ankara kulisleri yapılsa da boşuna kürek çekiyorlar. Deniz Köken Eyüpsultan’da marka oldu. 

 

Deniz Köken’in yerine başka birinin atanması AK Parti açısından seçimin kaybedilmesi anlamına gelir.

 

Diğer partilerde durum nedir?

 

Yeniden Refah Partisi seçimlerde Eyüpsultan’da kritik öne sahip. Yerel seçimlerde ittifak içinde yer alırsa Deniz Köken’in işi kolay. Ama ittifak dışında aday çıkartırsa denklem değişir. İlçe başkanı Lokman Çelik’in adı adaylık için ön plana çıkıyor.

 

Saadet Partisi son yerel seçimlerde İlker Çiftçi ile ciddi bir oy aldı. Bu seçimlerde tekrar bu oyu alabilir mi? Bilinmiyor. Eyüpsultan’da başa baş giden seçimlerde Saadet Partisi’ni de hesaba katmak gerekiyor. Çıkaracağı aday ile alacağı oy seçimin kaderini değiştirebilir.

 

Gelelim İYİ Parti’ye. Geçen hafta İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Sayın Hatice Gürbulak hanımefendiyle yerel basın mensupları ile yemek yedik. Yemekte İYİ Parti’nin  muhtemel Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olan Gökhan Kargı Bey ile tanıştık. Kargı ailesinin ferdi olan Gökhan Bey, Eyüpsultan’da iddialı olduklarını belirtti. İlçe başkanı hanımefendi ise, “Milliyetçilik ve Türk Bayrağı seçim çalışmamızın temelini oluşturacak” dedi. Ben buradan, İYİ Parti bu seçimlerde AK Parti ve MHP tabanına oynayacak sonucunu çıkardım.

 

Bence seçimlerin kaderini Dem Partisi belirleyecek. Eyüpsultan’da önemli bir oyu var, kazananı belirleyebilirler. Kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla hem iktidar hem de muhalefet partileri ile görüşüyorlar. Çıkacak sonuç İstanbul’un da, Eyüpsultan’ın da kaderini belirleyecektir.

 

Chp’de aday Bülent Mithat Özmen

 

Deniz Köken’in karşısında en güçlü aday elbette ki CHP’nin adayı olacaktır. On dört aday adayı başvurusu var. Bu adayların bazılarını yarın meclis üyesi olarak da görebiliriz. Ama içlerinde 4.5 yıldır sahada çalışan Emel Bilenoğlu, Eyüpsultan’ın köklü ailelerinden olan Ferzan Özer, benim açımdan önemli adaylardır. Diğer adaylar da muhakkak önemlidir. Ama CHP’nin yakında açıklanacak muhtemel adayı İGDAŞ Genel Müdürü olan Bülent Mithat Özmen olacak.

 

Çok iyi bir özgeçmişe sahip olan Bülent Mithat Özmen, 15 yıldır Göktürk’te oturuyor ve 20 yıldır da CHP üyesi; aynı zamanda çeşitli dönemlerde ilçe ve il delegeliği yapmış bir isim. Dolayısı ile örgüt dışında bir isim değil. CHP Örgütünün büyük bölümü Bülent Mithat Özmen’i sahiplenmiş durumda. 

 

CHP’de Emel Bilenoğlu ve Ferzan Özer belirleyici olacaktır

 

Seçimlerin kaderi yukarıda ifade ettiğim üç siyasi partide olmasına karşın Eyüpsultan’da 4,5 yıldır sahada çalışan Emel Bilenoğlu ve Ferzan Özer’in de Eyüpsultan seçmeni üzerinde belirleyicilik rolü var. Özellikle Ferzan Özer’in, Rumelili ve Eyüpsultan'da seçmende ciddi bir karşılığı var. Emel Bilenoğlu ise Eyüpsultan’ın her mahallesini adım adım dolaşmış biri.