NİHAT İNCEKARA

İnsanoğlu’nun huyudur. Değerlerinin kıymetini yaşarken bilmezler, aksine engel olmak için ellerinden gelen bütün her şeyi yaparlar.

Bu eskiden de böyle idi , şimdi de böyle. Örneğin Can YÜCEL. Şiir ve yazılarını Kuzguncuk otobüs durağının hemen arkasındaki çay evinde yazardı.

3-4 Masalı ufak bir yerdi. Köşede ki bir masaya çekilir, sigarasını yakar, sonra başlardı yazılarının müsveddesini yazmaya. Sabahtan akşama kadar oradaydı. Tabi bu arada kahveci devamlı çay getirir, adamcağızı çaykolik yapar, akşamda parasını kuruşu kuruşuna alırdı.

Can YÜCEL in ünü her geçen gün arttıkça, kendisini görmeye gelenler ve hayranları yüzünden çay ocağının müşterisi de artmaya başladı.

Kahveci artık içtiği çayların parasının yarısını alıyor, devamlı oturduğu masaya da kimseyi oturtmuyor  ‘’Orası Can YÜCEL’e ait. Oturamazsınız ‘’ diyerek kendisinin de reklamını yapıyordu. Kolay değil. Can YÜCEL bu.

Bu kahvede yazılarını yazıyordu.

Şu an o çayevi pastane oldu. Ama duvarında Can YÜCEL in kocaman resmi. İşletmecinin ağzında ‘’ Şu köşede otururdu , şurada hapşırdı ,şurada bağırdı’’ gibi sözlerine gün geçtikçe eklemeler yaparak hala sahiplenir.

Sırf o değil. Bütün kuzguncuk halkı da sahiplenir. Sorarım size sahiplenmek için illa o kişinin ÖLMESİ Mİ LAZIM ?

Şimdi diyeceksiniz ki ‘’Osman bey . Can YÜCEL ile bize neyi anlatmak istiyorsunuz?

Bırakın ağzınızda lafı eveleyip , gevelemeyi. Ne diyecekseniz.

Açık açık söyleyin de bilelim.

DOSTLARIM…

Bu gün Eyüp’ümüzün nüfusu 400.000 in üstünde.

Sorarım size ‘’ Bir yabancı Eyüp’ün yetiştirdiği ve şu an yaşamakta olan değerleri kim ? dese ne cevap verirsiniz?

Sizin yerinize cevabı ben vereyim. Cevap YOK .

Oysa yaşamakta olan değerli büyüklerimiz, abilerimiz var.

Spor antrenörü Adnan DİNÇER ve Eyüp Musiki Vakfı kurucusu ve aynı zamanda 32 yıldır başkanı Bestekar Nihat İNCEKARA.

Hepsi kendi branşında birer DUAYEN ve ÖZ be ÖZ EYÜP’lü.

26/ KASIM/2015 Perşembe akşamı Eyüp Musiki Vakfının düzenlemiş olduğu MEŞK GECESİNE gittim.

Hem de Üsküdar ‘dan yağan yağmura aldırış etmeden. Gönül isterdi ki salon hınca hınç dolu olsun. Ama ne yazık ki, çok boş yer vardı.

Meşk gecesi Koro şefi ve solisti Sinem SEVİNDİK hanım kızımızın, Nihat İNCEKARA beyin EYÜP SULTANDA SABAH adlı, TRT Repertuarına alınan enstrümantal son bestesi ile başladı.

Tek kelime ile ŞAHASER . Daha sonra Sinem SEVİNDİK hanım kızımızın o MUHTEŞEM , İNANILMAZ SESİ ve YORUMU İLE DEVLEŞTİĞİNİ , Saz heyetindeki arkadaşların amatör ruh disiplini ile notalara HAKİMİYETLERİ ve her şarkıda YÜCELEŞTİĞİNİ gördüm.

Ya katılanlara ne demeli ? Yaşı ne olursa olsun ,hepsi ‘’ Gönül bahçelerindeki gülleri , söyleyemedikleri gizli aşkları ile birleştirip ‘’O akşam şarkılar eşliğinde hep beraber sevdiklerine gönderdiler.

DOSTLAR…

Tek bir şey söylemek gerekirse 40 -50-60-70 yaşlarında MEŞK GECESİNE geldik , 20-25 yaşlarında MEŞK GECESİNDEN AYRILDIK. GÖNÜL NE İSTERDİ , BİLİYORMUSUNUZ ?

Eski ve Tarihi değeri olan yapılara verilen değerin aynısı olmasa da, hiç olmazsa birazını bu değerlerimize verilmesi.

Onlar topluma yıllardır kendisini adayan ÖZ be ÖZ EYÜP’lü abilerimiz . Bizlerde MİNNET ve VEFA borcumuzu, Eyüp’ün sokak ve caddelerine onların isimlerini vererek, onları,yaşarken ödüllendirmemiz.

Ayrıca Eyüp’e hizmet etmeyi kendine vazife saymış, bütün benliği ile Eyüp için çaba göstermiş, yakın zamanda kaybettiğimiz rahmetli EYÜP DOSTLARI VAKFI mütevelli heyeti üyesi Ahmet Ali GÖKÇEN abimizi de unutmamak lazım.

Tabii bu benim ÖNERİM..  

Şu an Eyüp İlçesinde yaşayan tek TSM bestecisi konumunda 50 den fazla eser sahibi, besteleri her gün başta, Radyo Alaturka ve çeşitli radyolarda yayınlanmakta olan, eserleri arasında EYÜP ŞARKISI , RAMİ ŞARKISI ,EYÜP LİSESİ 100. YIL MARŞI ,EYÜP SPOR ŞAMPİYONLUK ŞARKISI ,ve en son EYÜP SULTANDA SABAH isimli Hicaz saz eseri olan Sayın Nihat İNCEKARA beyin isminin Uzun yıllardır oturduğu yer veya Eyüp Musiki Vakfının çevresinde bir sokağa verilmesini öneriyorum.

YETKİLİLERİN , bu önerimi dikkate alacağını ÜMİT EDERİM.

Ayrıca bizlere böyle MUHTEŞEM BİR GECE yaşattıkları için EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK , ÇOK TEŞEKKÜRLER. SAĞ OLUN. VAR OLUN . İYİ Kİ VARSINIZ…… Osman KÖŞGER 27/ 11 /2015