GENEL Haber Girişi : 08 Mart 2018 09:48

ÖMER ŞENTÜRK'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ÖMER ŞENTÜRK'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Omr Bokser Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şentürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Saygıdeğer hanımefendiler,

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup; politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur.

Ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki, özellikle son yıllarda ülkemizin gündemini meşgul eden ve bizleri rahatsız eden; toplumumuzun yüz karası olarak nitelendireceğimiz Kadına Yönelik Şiddet, hastalıklı, sağlıksız, bir toplumun oluşmasına yol açar. Bu nedenle devletimizin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte toplumun bütün bireyleri, kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir sesle dur demeliyiz. Bize yakışmayan insanlık dışı kadına şiddetle mücadelede örnek olalım, önder olalım, diye düşünüyorum.

Bu düşüncelerle, Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyor; Sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.