SİYASET Haber Girişi : 09 Ekim 2023 09:59

ÖZGÜR ÇELİK YENİ CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OLDU

ÖZGÜR ÇELİK YENİ CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OLDU
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Kongrede genel merkezin desteklediği aday eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı.

 

655 Delege oy kullandı. Açıklanan sonuçlara göre Özgür Çelik 342 oy alırken Cemal Canpolat 310 oyda kaldı

 

Yarışı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik kazandı ve İstanbul’un yeni patronu oldu.

 

Aynı zamanda değişimciler 196 kurultay delegesi ile Ankara’da söz sahibi oldu.

 

Peki kongrede kim kimi destekledi?

 

Genel merkezin adayı Cemal Canpolat’ı destekleyenlerin başında Oğuz Kaan Salıcı geliyordu ve Canan Kaftancıoğlu geliyordu.

 

Mustafa Sarıgül, Eren Erdem, Gürbüz Çapan, Battal İlgezdi, Ali Kılıç, Berhan Şimşek, Gürsel Tekin, Bülent Kerimoğlu, Şükrü Genç ve aralarında Eyüpsultan ilçe başkanının da dahil olduğu on üç ilçe başkanı Cemal Canpolat’a destek sundular

 

Yani bu isimler İstanbul’da kaybetti.

 

Değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’i ise en başta gençler, Ekrem İmamoğlu ve yirmi altı ilçe başkanı destekledi.

 

Kazanan Ekrem İmamoğlu ve değişimciler oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk defa İstanbul'da il başkanlığını kaybetti. 10 Aralık grubu'nun İstanbul'da çok yönlü ittifak yapmasına rağmen seçimi kaybetti. 

 

 

Eyüpsultan’da kimler kaybetti?

 

Kaybedenlerin sıralamasını yaparsak en başta siyasi abisini ablasını kaybeden ilçe başkanı Doğan Sarıtaş oldu. Onu deneyimli siyasetçi eski il başkan yardımcısı Mehmet Sevim izledi.

 

Mehmet Sevim’de 10 Aralık olarak kendini adlandıran ekibin İstanbul’da önemli figürlerinden biri olarak kaybedenler kulübünde yerini aldı.

 

Diğer bir kaybeden ise eski belediye başkan adayı Ferzan Özer oldu. Ferzan Özer’de Cemal Canpolat’ın listesinden kurultay delegesi adayıydı.

 

Peki kimler kazandı?

 

En başta gençler kazandı. CHP Eyüpsultan Gençlik Kolları Başkanı Tolga Ustabaş ilk günden beri Özgür Çelik’in yanında yer alarak safını net bir biçimde ortaya koydu.

 

Ali Ekber Cömert ve Cabbar Kement CHP Eyüpsultan’ı il başkanlığında temsil edecek iki il başkan yardımcısı oldu.

 

Deneyim siyasetçi, eski parti meclis üyesi Dursun Bulut kongrede yapmış olduğu konuşmasında değişimin önemine vurgu yaparak delegeler üzerinde etkili oldu ve eski ilçe başkanı Safi Karayalçın ile Özgür Çelik’in listesinden kurultay delegesi seçilerek kazananlar arasında yer aldılar.

 

Emel Bilenoğlu ve Sinan Akçiçek’de Özgür Çelik’i destekleyenler arasında oldular.

 

Sinan Akçiçek sosyal medyasında paylaştığı Post’ta 10 Aralık siyasi hareketine gönderme yaparak “ 9 Eylül 10 Aralık’tan büyüktür” dedi.