GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2016 14:58

PARALEL YAPI OPERASYONU EYÜP’E Mİ SIÇRIYOR ?

PARALEL YAPI OPERASYONU EYÜP’E Mİ SIÇRIYOR ?
Yeni Şafak gazetesi, FETÖ üyeliğinden yargılanacak 54 hakim ve savcının bağlantılarının deşifre olduğunu belirtti. Haberleşme için kurye’nin Eyüp Belediyesi başkan yardımcısı Metin İşeri olduğu vurgulandı

Gazetede Mustafa Sait Özkan imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından Selam Tevhid soruşturmasında imzası bulunan 54 hakim ve savcı hakkında düzenlenen iddianamede örgütün hangi yollarla hakim ve savcılara talimat verdiği deşifre edildi. İddianamede şüpheli savcı ve hakimlerin FETÖ yöneticisi ve üst düzey sorumlusu olduğu yönünde istihbari bilgiler bulunan 74 şahısla irtibatlarının olduğuna dikkat çekildi. Şüphelilerin haberleşme trafiklerinin 'örgütün yargı imamı, imam yardımcısı, tayin üyesi, ana kadro, üst düzey sorumlusu' isimlerle yoğunlaştığının belirlendiği kaydedildi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda paralel polisi salıvermek için hukuk oyununa girişen kamikaze hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında hazırlanan iddiamae Yargıtay tarafından kabul edildi. Önümüzdeki günlerde yargılamaları başlayacak olan iki hakimin telefon irtibat trafiği de soruşturma dosyasına girdi. İki hakimin kullandığı telefon ve hatlara ilişkin HTS verileri üzerinden yapılan analizlerde ilginç bağlantılar tespit edildi. Güvenlik birimlerinin detaylı şekilde çıkardığı HTS grafikleri, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) / Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak isimlendirilen örgütün irtibat kodlarını da ortaya çıkarmış oldu.

POLİS MESAJLAŞTI, O ARADI

Hakimlerin dosyasında 4 ayrı irtibat şeması yer aldı. Soruşturma dosyasındaki şemalarda Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in PDY şüphelisi kişilerle telefon trafiği ve uluslararası telefon hatlarıyla yaptığı tüm görüşmeler mercek altına alındı. İncelemelerde Özçelik ve Başer'in İspanya'da bir telefon şebekesine kayıtlı 34639890438 numaralı hat doğrudan, İngiltere'de kayıtlı 14793243178 numaralı bir hat ile dolaylı olarak iletişim kurduğu tespit edildi. İspanya'da kayıtlı numaradan hakim Metin Özçelik'e 46 mesaj gönderildiği ortaya çıkarıldı. İncelemelerde, paralel yapıyla ilişkili olduğu iddiasıyla emekli edilen 9 emniyet görevlisinin, İngiltere'deki hat ile 98 kez mesajlaştığı, İspanya'daki hat ile de 667 kez mesajlaştıkları belirlendi.


EYÜP BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI METİN İŞERİ İLE İRTİBAT


Hakim Mustafa Başer'in telefon trafiği analizi, kamikaze girişim emrinin nasıl verildiğine yönelik bilgileri de ortaya çıkardı. “Hükümete karşı eylem" olarak nitelendirilen tahliye girişiminin planlandığı ve uygulandığı günlerde Hakim Başer'in, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin İşeri ile görüştüğü belirlendi. İşeri'nin ise aynı günlerde paralel yapı mensubu kişilerle sık sık iletişim kurduğu tespit edildi. Metin İşeri'nin, o dönemlerde PDY'nin yargı imamı olduğu iddia edilen Ahmet Can, PDY'nin HSYK atamaları, üst düzey emniyet müdürü, daire başkanları gibi tayinlerinden sorumlu olduğu öne sürülen Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ve emniyet imamı olduğu belirtilen Süleyman Uysal ile 30 kez mesajlaştığı ve aradığı belirlendi.


700 saniyelik sır görüşme

Hakimlerin soruşturma dosyasında 17-25 Aralık komplo girişiminde görev yapan polislerin de ilginç telefon trafikleri deşifre edildi. Eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Başkomiser Mehmet Akif Üner ile Komiser Mehmet Fatih Yiğit'in ABD Başkonsolosluğu'na ait bir telefon numarasıyla toplamda 700 saniye iletişim kurduğu belirlendi. Çakallı ile ABD Konsolosluğu'na ait ilk görüşme 25 Aralık darbe girişiminden 3 gün sonra gerçekleşti. Çakallı bu numara ile toplamda 4 kez irtibat kurdu. Çakallı'nın dışında Mehmet Fatih Yiğit ile Mehmet Akif Üner konsolosluk numarası ile 3 Aralık 2013'te iletişim kurdu. Çakallı ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na kayıtlı bir telefon numarası ile 31 Aralık 2013 ve 12 Nisan 2014'te 7 kez irtibata geçtiği belirlendi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.