EKONOMİ Haber Girişi : 11 Şubat 2016 16:22

RAMİ KURU GIDACILAR ESNAFI KAYABAŞI'NA TAŞINIYOR

RAMİ KURU GIDACILAR ESNAFI KAYABAŞI'NA TAŞINIYOR
TOKİ sadece konutları değil, sanayi sitelerini de dönüştürmek için çaba sarf ediyor.

TOKİ Başkanı Turan, "Şehir merkezlerinde kalan ve kent estetiğini bozan sanayi sitelerine uyguladığımız dönüşüm programıyla, kent merkezlerini sanayi sitelerinden arındırıyoruz. İstanbul Rami'deki esnaf için 990 toptancı, 120 adet ticari işyeri yapıyoruz. Kayabaşı Batı Resneli'de yer alan bu proje devam ediyor. Hak sahipleri belirlendi. Sadece İstanbul'da değil Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat'ta da projelendirdiğimiz önemli çalışmalar var" dedi.

Rami Kuru Gıda Hali için İGTOD ile EPP arasında sözleşme 20 Eylül 2011’de imzalandı. Rami Kuru Gıda Hali’ndeki hak sahipleri, bu tarihten itibaren Batı Resneli eski 1372 parselin bulunduğu alanda yer alan 640 dönüm arsa için toplam 32 milyon TL ödeme yaptı. 2012 yılında yapılan ödemede büyük dükkan sahipleri, 180 bin TL ve küçük dükkan sahipleri 90 bin TL ödedi… 

Gıda Toptancıları Sitesi yeni yerleşim alanı, Kayabaşı Resneli Çiftliği Toplu Konut Alanı'nda yer alıyor. Gıda Toptancıları Sitesi'nin kuzeyinde Kuzey Marmara Otoyolu, doğusunda Atatürk Olimpiyat Stadı, güneydoğusunda Temapark, güneyinde Ispartakule Bölgesi ve TEM Otoyolu, güneybatısında Bahçeşehir ve Esenyurt, batısındra Hoşdere ve Tatarcıkve kuzey batısında Lojiport Alanı bulunuyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.