GENEL Haber Girişi : 17 Ocak 2017 09:57

Reina saldırganı İstanbul Esenyurt'ta yakalandı

Reina saldırganı İstanbul Esenyurt'ta yakalandı
Yılbaşı gecesi Ortaköy'de bulunan gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren terörist İstanbul Esenyurt'ta yakalandı.

Reina'da 39 kişiyi katleden Özbek asıllı 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta yakalandı. 

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan saldırganın yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda Ebu Muhammed El Horasani kod isimli terörist ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı.

Sağlık kontrollünden geçirilen Reina saldırganında aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

100 BİN SAAT GÖRÜNTÜDEN UYUYAN HÜCRELER ORTAYA ÇIKTI

Bir üst düzey emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Reina saldırganı yakalamak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kurulduğu öğrenildi. Özel ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.