GÜNDEM Haber Girişi : 04 Nisan 2016 10:16

REMZİ AYDIN 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ

REMZİ AYDIN 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Yeniyüzyıl Gazetesine verdiği mülakat'ta seçildiği dönemden bu yana geçen iki yılın değerlendirmesini yaptı.

Yeni Yüzyıl / HABER MERKEZİ

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yerinde dönüşüme Alibeyköy’den başlayacaklarını belirterek ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye yardımı yaptıklarını, lise son sınıflara da 500’er lira maddi yardımda bulunulduğunu anlattı. Aydın, vaadettiği gibi Haliç’te Su Sporları Kulübü’nü kurduklarını söyledi

İSTANBUL’UN tarihi ilçesi Eyüp’ün Belediye Başkanı AK Partili Remzi Aydın, Eyüp doğumlu olmakla övünüyor. Herhangi bir mahalleye gittiğinde mutlaka akraba, arkadaş ya da tanıdıkla karşılaştığını söylüyor. Üçüncü dönem adaylığında belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Aydın, “Yerinde dönüşüme Alibeyköy’den başlıyacağız. Sağlıklı ve şehircilik ilkelerine uygun olarak yaşamalarını sağlayacak bir süreci başlatıyoruz. İmar sorununu ortadan kaldıracağız” diyor. 

Eyüp’ü nasıl anlatırsınız? 

EYÜP’TE doğan ilk Eyüp Belediye Başkanı’yım. Eyüp çok uzun süredir burada yaşayan ailelerin olduğu bir yerleşim yeri olduğu için, Eyüplüler de belediye başkanlarının kendi içlerinden, halktan olmasını tercih ediyorlar. Hangi mahalleye gitsem akraba, arkadaş, tanıdıkla karşılaşıyorum. Eyüp’te ev, arsa yer almak için mahkemeden özel izin almak lazım. Devlet araştırıyor, öyle veriyor. Restorasyonlar ile Eyüp’ü korumaya çalışıyoruz. 

Belediy te önem veriyoruz. Her mahallenin farklı ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Mesela Rami semtinde otopark ve yeşil alan sorunu var. Onları karşılayacağız. Göktürk’te trafik sorunu var onu çözeceğiz. Belediye olarak insanların somut ihtiyaçlarını karşılamayı, ikinci ayak olarak manevi anlamda mutlu etmek istiyoruz. 

2 yıllık başkanlığı süresince hangi projelerinizi hayata geçirdiniz? 

EĞITIM, kültür, sanat, spor alanlarındaki faaliyetleri artırdık. Belediyenin yeni hizmet binası yarım kalmıştı, onu tamamladık, şimdi taşınıyoruz. Akıllı bina diyebileceğimiz çok işlevsel bir bina. Modern Selçuklu mimarisini yansıtan bir mimarisi var. E-imzaya geçtik, kağıdı kaldırıyoruz. İçerisinde mimarların, sanat tarihçilerinin, akademisyenlerin bulunduğu 30 kişilik heyet ile birlikte çalışıyoruz. Rami Kışlası projesi bizden önce başlanmıştı, devam ediyoruz. Haliç’te su sporlarını yaygınlaştıracağımızı söylemiştik, Su Sporları Kulübü’nü kurduk. 

500’e yakın üyemiz var. Eyüp’ün tarihi ikliminden faydalanmak isteyen çok insanımız var. Geliyorlar ama otopark sorunu var, hijyenik yemekler yiyemiyorlar, kaliteli hizmet alamıyorlar, hepsinden önemlisi, konaklıyamıyorlar, biz konaklama imkanlarını genişleteceğiz. Kaliteli oteller inşa ediyoruz. ÇOCUKLARI ve gençleri önemsiyor, onlar için projeler geliştiriyoruz. Öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyoruz. İlçemizdeki kırtasiyecilerle anlaştık, ilkokul öğrencileri için 30 liralık, ortaokul öğrencileri için 45 liralık kupon dağıttık. Anlaşmalı kırtasiyelere gidip istediklerini aldılar. Sonra kırtasiyeciler kuponu bize getirip parasını aldı. Lise son sınıflara maddi destek kampanyasına devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl son sınıf öğrencilerine 500 lira maddi yardım yaptık. 

Simurg yaygın eğitim programımız ile 5-25 yaş arası gençleri kapsıyor. Hafta sonu dersler oluyor, atölye çalışmaları, geziler gerçekleştiriliyor. Tematik sahaflar çarşısı yaptık yakın zamanda açacağız. Türkiye’de ilk olacak. Yerinde dönüşüme Alibeyköy’den başlayacağız. Sağlıklı ve şehircilik ilkelerine uygun olarak yaşamalarını sağlayacak bir süreci başlatıyoruz. İmar sorununu ortadan kaldıracağız. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, gıda yardımından tutun eşya yardımına kadar, iş bulmaktan çocuğa burs ayarlamaya kadar faaliyetler yürüten birimlerimiz.

11 bin kişiyi götürdüğümüz kültür gezisiyle ödüller aldık

BÜTÜN projelerde çok emeğim var, çok keyif aldım. Kimsenin arkamdan beddua etmesini istemiyorum. O yüzden çok titiz davranıyorum. Yüksek hızlı trenle kültür gezisi yapıyoruz. Bizzat benim fikrim. Bu proje ile ödül aldık. 11 bin kişiyi götürdük. Bir seferde 80 kişi gidiyor. Çanakkale, Edirne ve Bursa’ya yaptığımız kültür gezilerimize, Konya gezisini de ekledik.

Feshane Yenikapı’ya taşınacak

HIZMETLERIN devam etmesi ve yeniden o duyguyu yaşama anlamında yeniden aday olmak istiyorum. Bütün yorgunluğumu aldığım teşekkürlerle atıyorum. 

FESHANE’NİN YERİ NE OLACAK? 

FESHANE, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir yer. Onlarla birlikte çalışıyoruz. Yenikapı’ya taşınacak. Feshane için çok güzel bir kültür sanat merkezi projemiz var.


YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.