EKONOMİ Haber Girişi : 03 Nisan 2018 12:23

REMZİ AYDIN'DAN İSKAN MÜJDESİ

REMZİ AYDIN'DAN İSKAN MÜJDESİ
Sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı bir programa konuk olan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ‘‘Müracaat edin biz size iskanlarınızı vereceğiz’’ dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı bir programa konuk oldu. Başkan Aydın, programda Eyüpsultan’daki iskan sorunu başta olmak üzere vatandaşlardan gelen çok sayıda soruya yanıt verdi. İskan almadan bina bitirip, başka bina inşaatına başlayan müteahhitleri uyaran Başkan Remzi Aydın, ‘‘Biz belediye olarak bitmiş binaların mutlaka iskan almalarını istiyoruz ve zorluyoruz. Biz istiyoruz ki müteahhidimiz örnek müteahhitler olarak anılsın İstanbul’da. İşlerini düzgün yapsınlar. Göreve geldikten sonra ben 2009 yılından beri yapılan inşaatların hepsini incelemeye aldırdım. Bu inşaatların yapılıp tamamlanıp iskan almayanları tek tek tespit ettirdim. Arkadaşlarımız bunların büyük bir kısmını tamamladılar. Bu inşaatlar tamamlanmış ama iskanı alınmamış. Tabii bunları araştırdık ve eksiklerini tespit ettik. Bunların sahiplerini çağırıp tebliğ ediyoruz. Müracaat edin biz size iskanlarınızı vereceğiz diyoruz. Çünkü böyle bir arayış içinde olmak gerektiğini tespit ettik” dedi.


‘‘İlçemde binalar iskansız olmasın’’

İlçede iskansız binanın olmamasını istediğini belirten Başkan Aydın, “Müteahhit ya da vatandaş iskan için bize gelmediği taktirde biz yasal olarak zorla gel diyemiyoruz. Bu değişik sebeplerden dolayı olabiliyor. İhmal ediliyor, iskan harçlarından kaçınılıyor, zaman bulunamıyor. Ben istiyorum ki ilçemde binalar iskansız olmasın, nihai hedefim bu. Ama geçmişten gelen binalar stoklarıyla beraber zamana yayılarak gerçekleşecek olan bir hedef. Ama en azından kendi dönemimde ya da yakın tarihte yapılan yeni binaların iskansız olmasını kabul etmek mümkün değil. Dolayısıyla 2 bin 500 civarında bina tespit ettik. Bunlara peyderpey mektup yazarak eksiklerini bildirip bunları gelin alın şeklinde mektup yazıyoruz. Çok ciddi ağır şartlar koşmuyoruz. Tolere edilebilir şeyleri tolere ederek iskana zorluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

"Müteahhit kaçmışsa da bize gelin’’

‘‘Vatandaşlarımızın bu konuda bize başvurmalarını da bekliyoruz’’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Aydın, ‘‘Biz onları inceleriz. Gereken noktada yardımlarımızı yapacağız. Aynı zamanda müteahhittin yapıp kaçıp gittiği terk ettiği binalar var. Yani insanlara teslim fakat terk etmiş yarım bırakmış gitmiş.Bu tip binalarda da yine vatandaşlarımızın bize müracaat ederek gelmelerini ve iskanlarını almaları noktasında başvurmalarını bekliyoruz. Bazı binalar var her şey tamam ancak projesinde herhangi bir aykırılık yok ama SSK borcunu ödemediği için iskan alamamış, bunları da veriyoruz. SSK borcunu aramıyoruz. Müteahhit kaçmışsa bile sizler gelin. Başvurunuzu inceleyelim. SSK borcu ödeme şartı aramaksızın size iskanlarınızı verelim istiyoruz. Ama bunların dışında da müteahhit iskan almıyorsa lütfen bize dilekçeyle bildirsinler o müteahhitlerle bir konuşalım” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.