GENEL Haber Girişi : 19 Ocak 2023 08:50

SAADET PARTİSİ ESK İLÇE BAŞKANI AK PARTİYE KATILDI

SAADET PARTİSİ ESK İLÇE BAŞKANI AK PARTİYE KATILDI
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'ya karşı sözlerinden dolayı eleştirdiği için Saadet Partisi tarafından görevden alınan eski Eyüpsultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu AK Parti'ye katıldı. Ustaosmanoğlu'na, AK Parti rozetini

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. Yıl dönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Osmanlı İmparatorluğu'nu hedef aldı ve "Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler" diyerek eleştirdi. İzmir'i işgal eden ve Türk ordusu tarafından denize dökülen Yunanistan'ı eleştirmemesi ve ismini dahi anmaması sonrası Soyer'e tepkiler yağdı.


Tepki gösterenler arasında Saadet Partisi İstanbul Eyüpsultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu da vardı. Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Eyüpsultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu, "Bu millet 9 Eylül'de Tunç Soyer'in dedelerini nasıl denize döktüyse bu zihniyeti de denize dökecektir. Bir kaç kişi bir araya gelince içindeki canavarı hortlatan, Osmanlı'nın şanlı tarihine ve ecdadımıza hakaret eden. Bu toprakların değerleriyle uzaktan bile alakası olmayan Tunç Soyer ve hesap sorması gereken öncelikle CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sonrasında zaten bu millet 9 Eylül'de Tunç Soyer'in dedelerini nasıl denize döktüyse bu zihniyeti de denize dökecektir. Unutmayın!" dedi.

 

 

EMRE USTAOSMANOĞLU AK PARTİ'YA KATILDI

Bu eleştirisi sonrasında 6'lı masanın temsilcilerinden biri olan Saadet Partisi, Osmanlı'yı hedef aldığı için eleştiren Eyüpsultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu'nu görevden aldı. Saadet partisi tarafından görevden alınan Ustaosmanoğlu devir teslim töreninde "Eyüpsultan İlçe Başkanlığı bayrağını kıymetli ağabeyim Mevlüt Karsavran'a teslim ettik. Hayırlara vesile olmasını dilerim..." ifadelerini kullanarak bırakmıştı. Saadet Partisi tarafından görevden alınan Ustaosmanoğlu ise bugün Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti saflarına geçti. Ustaosmanoğlu'na parti rozetini ise Başkan Erdoğan taktı.

 

 

 

"ONUR DUYUYORUM"

AK Parti saflarına katıldığını duyuran Ustaosmanoğlu yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Devletimizin nizamı, milletimizin selameti ve refahı için ömrünü bu davaya vakfetmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ardında yol yürümek için AK Parti saflarına katılmış olmaktan onur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.