GÜNDEM Haber Girişi : 20 Temmuz 2015 12:55

Şanlıurfa Suruç'ta patlama

Şanlıurfa Suruç'ta patlama
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi.Ölü saysı 25'in üzerinde

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. IŞİD'li canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilen saldırı nedeniyle 10'dan fazla ölü ve yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Patlamanın yaşandığı yerde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı, CİHAN haber ajansı, patlamanın nedeninin IŞİD üyesi bir intihar bombacısı olduğunu iddia etti. 


Patlamanın görgü tanığı Garip Çelik CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve SGDF üyesi gençler olarak olay anında Amara Kültür Merkezi önünde Rojava devrimi için basın açıklaması yapıldığını belirtti. Çelik, açıklamada Kobani'ye geçecek gençler hakkında bilgi verildiği kendisinin de fotoğraf çektiği sırada şiddetli bir patlama olduğunu ve her yerde yaralı ve ölüler bulunduğunu söyledi. 

Amara Kültür Merkezi aynı zamanda HDP'nin sınırdan gelen göçmenlere yardımları organize ettiği yerlerden biri. Şehir dışından göçmenlere yardım için gelenlerin de konaklamak için kullandığı mekan. ESP yaralılar için Suruç Devlet Hastanesi'nde acil kan ihtiyacı olduğunu açıkladı.
 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı olayın ardından yaptığı açıklamada, "Şiddetle kınıyoruz, telin ediyoruz. Memleketimizin demokrasisine, huzuruna, insanlarına kast etmiş menfur bir saldırı. Ben ölen kardeşlerimizin hepsine baş sağlığı diliyorum. Ben bölgedeyim şu anda. Hem yaralıların transferi hem de onların tedavisiyle ilgili çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.