SİYASET Haber Girişi : 09 Ekim 2023 15:37

SARIGÜLLERİN EYÜPSULTAN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

SARIGÜLLERİN EYÜPSULTAN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ
Kamuoyunda Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili isminin geçmesi Eyüpsultan’da belli bir kesimlerde heyecan ile karşılanmıştı.

Mustafa Sarıgül’ün de "Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum" dediği Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan Belediye Başkanlığı adaylığı Pazar gecesi suya düştü.

 

Mustafa Sarıgül ile 10 Aralıkçıların ittifak içinde...

 

Eyüpsultan’da siyasete yön veren ilçe başkanı Doğan Sarıtaş ve eski il başkan yardımcısı Mehmet Sevim 10 Aralık ekibi içinde siyaset yapıyorlar.

 

Bu ekip Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan Belediye Başkanlığı adaylığına  sıcak baktıkları, genel merkezin aday göstermesi halinde destek sunarak çalışacakları idda ediliyordu.

 

Aynı ekip daha önceki seçimlerde de Hüseyin Selami Çelebioğlu'nu adaylaştırmıştı.

 

Fakat pazar günü yapılan İstanbul kongresinde genel merkezin adayı Cemal Canpolat’ın seçimi kaybetmesi ile bu proje suya düştü.

 

Özgür Çelik’in seçimi kazanması ile Eyüpsultan ve diğer ilçelerin adaylarının belirlenmesinde 10 Aralık ekibinin değil İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun etkin olacağı düşünülüyor.

 

Dolayısı ile Emir Sarıgül’ün Eyüpsultan hayali suya düştü gibi.

 

CHP ‘de Eyüpsultan belediye başkan adaylığı için iki önemli isim olan Ferzan Özer ve Emel Bilenoğlu isimleri kamuoyunda ve anketlerde güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor.