GENEL Haber Girişi : 27 Ekim 2023 10:52

SAYAR YAPI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

SAYAR YAPI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
SAYAR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Sayar, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını belirtti.

Abdülkerim Sayar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, kurtuluş mücadelesi sonrası ülkenin yeniden inşası için attığı en önemli adım olan Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıldönümünü millet olarak hep birlikte kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.

 

Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan Cumhuriyet; şüphesiz ki, Atatürk'ün Türk Ulusuna bıraktığı en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet; sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesinin, toplumsal ve siyasal değişim projesinin de adıdır. Cumhuriyet; erdemin, faziletin, halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır.” dedi.

 

 

Sayar, mesajını şu ifadelerle bitirdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ulusumuzun birlik ve beraberliği bize güç veriyor. Gelecekte de bu birliği koruyarak, daha aydınlık yarınlara yürüyeceğimize inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’i yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle 100’üncü yaşına giren Cumhuriyetimize nice yüzüncü yaşlar diliyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.