EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ocak 2021 11:26

Sebze meyve fiyatları el yakıyor

Sebze meyve fiyatları el yakıyor
Esnaflar pahalılık sebebiyle işlerinin düştüğünü söylerken, yurttaşlar ise yemek istedikleri ürünleri alamadıkları için dert yanıyor.

Pandemi süreciyle birlikte, eşitsizlik ve hayat pahalılığı daha fazla arttı. Yurttaşlar temel gıda alışverişini yaptıkları pazaryerlerinden arabaları çoğunlukla boş şekilde çıkıyor. Esnaflar pahalılık sebebiyle işlerinin düştüğünü söylerken, yurttaşlar ise yemek istedikleri ürünleri alamadıkları için dert yanıyor.

Alışverişe araba bile getirmediğini dile getiren Fatma Yılmaz, “Alım gücümüz düştü. Taşımak için sepet veya araba getirmeme gerek yok, çünkü o kadar fazla ürün almıyorum. Kabak 6 TL, mantarın kilosu 14 TL olmuş bunlar çok ciddi paralar. Ciddi para bunlar. Patates, mantar, kabak, elma aldım 50 TL verdim. 100 veya 150 TL’ye 1 haftalık yemek malzemesi almamız mümkün değil” dedi.

Yurttaşların alışveriş için akşam saatini beklediğini söyleyen esnaf Ayhan Uğur, “Ben sebze satıyorum. Temel gıdalardan olduğu için satışlarım fena değil. Ama ıspanak tam mevsimi olmasına rağmen pahalı. İnsanlar almaya çekiniyor. Geçtiğimiz yıllara göre işlerim yarı yarıya düştü diyebilirim. İnsanların birçoğu özellikle akşamüzeri geliyor. Gün boyunca insanları görüyorum, peynir alan meyve almıyor. Sebzeyi bol alan peynir almıyor. Bazı şeyleri yemek için bazı ürünlerden vazgeçiyorlar” diye konuştu.