GENEL Haber Girişi : 19 Temmuz 2023 23:01

SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇIN

SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇIN
Rami Spor Başkanı ve Eyüpsultan Belediyesi geçmiş dönem meclis üyesi Erol Kutval siyasette değişim ile ilgili yaz yazdı.

Sevgili Eyüpsultanlılar …

 

Sizleri biraz eskiye götürüp, geleceği şekillendirme için argümanları ortaya

Koymaya çalışacağım.

Eyüpsultanlılar için geçmişimiz ile ilgili çalışmalar yaparak kamuoyunun bilgisine sunduk.

Eyüpsultan’da son yüzyılın hikayesini ve belgeselini hazırlattık (Eyup Dostlari Vakfi olarak)

Ne kadar Eyüpsultanlı olduğumuza vurgu yapmak adına.

2009-2014 Yıllarında Eyüpsultan Belediyesi’nde CHP meclis üyeliğinde bulundum. Plan bütçe ve Denetleme komisyonlarında görev aldım. CHP Meclis Grup Başkanvekilliği görevinde bulundum.

Çok zordur muhalefet milletvekilliği ve meclis üyeliği. İktidarın rahatlığı yoktur elinizde ama muhalefet ’in gerçeği vardır. “İyi muhalefet riyaseti iyi çalıştırandır." Bu desturla hareket ettim, meclis üyesi arkadaşlıklarımla uyum içeresinde çalışmaya gayret gösterdim.

Allah rahmet eylesin Hasan Fazıl Afacan’ı anmadan geçemeyeceğim. Soyadı gibi tam bir Afacandı.

Kurumlarda devamlılık esastır. Belediyemizin geçmişten gelen borçları vardı. Belediye riyaseti önerilimize dikkatte alması ile bu borç ödendi ve belediye kasası artıya geçti.

Muhalefetin nasıl yapılacağını gösteren meclis tutanaklarını ve raporları 5 yıl boyunca dosyalayarak ilce başkanlığına teslim ettik. O zamana kadar en iyi dosyalamamayı bizim dönemde yapıldı.

Son senemize geldiğimizde belediye ekonomik anlamda artı pozisyona geçmişti.

Bunda muhalefet olarak meclis üyesi arkadaşlarımızın riyasete doğru yol göstermesi ve kamu kaynakları konusunda duyarlı olmasının payı büyüktür.

Meclis üyeliğimizde son yılımızın eseri Sultan Centerdır.

Gurup başkan vekili olarak belediye başkanı bana Sultan Center ile ilgili görüşlerimi sordu. Bende düşüncelerimi ifade ettim. “Belediyemize tekrar kazandırılarak Eyüpsultanımıza yakılır bir proje yapılmalıdır “dedim.

O dönem ki başkanımız Sayın İsmail Kavuncu gerekli çalışmaları yaparak hak sahipleri ile görüşerek çalışmayı başlattı. Takdir komisyonun kurarak hak sahiplerinin haklarını koruyarak hakkaniyetli bir çözüm yolunun kapısını araladı.

O dönem başlatılan çalışma şimdi Deniz Köken’in gayretleri ile yepyeni bir projeye dönüştü. Geçmişte başlattığımız çalışmanın sonuçlanmasını görmek beni kişisel olarak çok mutlu etti.

2015 Yılında siyasetin onunu açmak yeni yüzleri halka sunmak adına istifa ettim. Siyasetten çekildim. Amacım siyasete yeni yüzler kazandırmak ve değişime katkı sunmaktı. Son seçimlerden sonra çok yerinde bir karar verdiğimi gördüm. Siyasetin içinde olan halen çekilmemek için direnen arkadaşlarımı buradan uyarıyorum. Artık vatandaş siyaseten yeni yüzler görmek istiyor. Çünkü bunaldılar. Çekilin artık diyorum ve her partide siyaset yapacak iyi ve becerikli yüzler var. O gençlerin önünü açalım. Eskiler yenilerin önlerini açsınlar.

 

 

Sevgi ve saygı ile kalmanız dileği ile

 

Erol Kutval

Eski bir siyasetçi