SPOR Haber Girişi : 28 Mayıs 2014 10:07

SPOR'UN RUH SAĞLIĞINA ETKİSİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?

SPOR'UN RUH SAĞLIĞINA ETKİSİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?
Kişisel eğzersiz eğitmeni Hakan Nergis spor ve ruh sağlığı üzerine çarpıcı deneyimlerini yazdı.
Şuan aktif olarak bir spor merkezinden müdürlük yapıyorum.Üyelerimizle sohbetlerimizde dikkati mi çeken bazı ifadeler yer alıyor.''SPORA BAŞLADIĞIMDAN BERİ KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM'' , ''TEK DİNLENDİĞİM YER BURASI(SPOR MERKEZİ)BİLİYORMUSUNUZ,ÇOCUKLARDAN İŞTEN,GÜÇTEN KENDİME ZAMAN AYIRABİLDİĞİM TEK YER BİLİYORMUSUNUZ,BÜTÜN STRESİMİ DERDİMİ UNUTUYORUM,KAFAM ADETA BAŞKA BİR YERDE OLUYOR'',''ARTIK GECELERİ DAHA RAHAT VE HUZURLU UYUYORUM'' ,'' GECE KRAMPLARIM HİÇ OLMUYOR''peki bu sözleri insanlara söyleten nedir ?

Aslında bu durum kişilerdeki duygu durumunu,korkuyu,depresyonu ve benlik tasavvurunu ifade ediyor.Fizyolojik açıdan baktığımızda merkezi sinir sistemi ve periferikteki organlara giden oksijen miktarı artmakta ve bu durum kişilerde iyileşme halini ortaya çıkarmaktadır.Mutluluk hormonu olan ''ENDORFİN''salınımı artmaktadır.

Bir spor merkezine kayıtlısınızdır,fakat o gün canınız salona gitmek istemiyordur,gün içinde sıkıntılar yaşamışınızdır,evde kavga etmişinizdir vesayre vesayre.Ama siz inadınızla bu durumu atlatıp isteme istemeye de olsa spor merkezine varmışınızdır.İlk yarım saatlik dilimi atlattığınızda sanki yarım saat önceki sen sen değilsindir.Spor merkezinden ayrılırkenki surat ifadeni hatırla için kıpır kıpırdır,evet bedenin yorgun olabilir,çünkü enerji sarf ettin.Ama beynin !
Peki hangi sporu yapmalıyım ? Seni en çok mutlu eden ve zevk veren spor hangisiyse onu yapmalısın.Ben ''FİTNESS''yapıyorum.Çünkü beni bu mutlu ediyor,sanki başka biri oluyorum.Sen yüzebilirsin,koşabilirsin,tenis oynayabilirsin bir çok branş var.Atalete düşme ve sonra sonraya erteleme.

DAHA İYİ BİR RUH HALİ İÇİN,GÜÇLÜ VE KUVVETLİ BİR BİREY OLMAK İÇİN BENDE SPORA VARIM DEMELİSİN !
KİŞİSEL EGZERSİZ EĞİTMENİ HAKAN NERGİS

http://hakannergis.blogspot.com.tr/
[email protected] 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.