GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2017 15:04

SURİYELİLERDEN EYÜP'TE TÜRK VATANDAŞLARA DAYAK!!!

SURİYELİLERDEN EYÜP'TE TÜRK VATANDAŞLARA DAYAK!!!
Eyüp Akşemsettin Mahallesi’nde geçen hafta yaşanan olayda Suriyeliler dört Türk vatandaşını hastanelik edercesine dövdü.

Olay Akşemsettin Mahallesi’nde yaşandı. Mehmet G.. adındaki vatandaş gece çalıştığı için gündüz evinde uyumaya çalışırken Suriyeli vatandaşların yaptığı gürültüyü uyarması ile başladı. Mehmet G’nin uyarmasına Suriyeliler küfürlü karşılık vermesi üzerine olay büyüdü.

Mehmet G’nin aşağıya inmesi ile bir anda 8-10 Suriyeli Mehmet G’nin başına çullandı. Mehmet G’yi yerlerde sürükleyerek dövdüler. Mehmet G’nin babası’nın ve eşininde Mehmet G’yi kurtarmak için harekete geçmesi ile Mehmet G’nin yaşlı babası ve eşi de Surilerinin hışmına uğradı ve yerlerde sürüklenerek dövüldüler. Mahalle bakkalı Halit A’nın uyarılarını dikkate almayan Suriler Bakkal Halit A’yı da dövdüler.

Mahallelinin toplanması ile olay büyüyor.Emniyet yetkililerinin devreye girmesi ve Mahalle Muhtarı Hakan Demir’in yoğun gayretleri sonucu olayın baş aktörü Surileli Ailelerden biri Eyüp Belediyesi’nin kamyonları ile Gaziosmanpaşa’ya taşındı.

Mahalleli Surilerin mahalley terk etmesini istiyor. Görüştüğümüz mahalle muhtarı Hakan Demir “ Suriyeler vatandaşlarımıza şiddet uygalamışlar. Mahallemiz’de yaşanan bu olay mahallede ve vatandaşilarımız arasında huzur bırakmadı. Mahallemiz çok tedirgin. Suriyeliler mahallemzide huzurumuzu bozuyorlar “dedi.

Suriyelilerin şiddetine maruz kalan vatandaşımız ise aldıkları hastane raporu ile savcılığa suç duyırusunda bulundular.

Mahalle halkı Surilelere ev verilmesini istemiyorlar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.