MAGAZİN Haber Girişi : 12 Ekim 2011 16:47

Tamirhaneler Şehir Dışına Çıkartılıyor

Tamirhaneler Şehir Dışına Çıkartılıyor
İBB`nin başlattığı oto galerilerinin ve oto tamirhaneleri?nin ana arterlerden kaldırılması uygulaması Eyüp İlçesinde hayat bulmaya başladı.
İBB`nin başlattığı oto galerilerinin ve oto tamirhaneleri?nin ana arterlerden kaldırılması uygulaması Eyüp İlçesinde hayat bulmaya başladı. Pilot olarak seçilen Silahtarağa Caddesi ve Eyüp Sultan Bulvarı?ndaki
Oto galerileri ve oto tamirhaneleri Eyüp Belediye zabıtaları tarafından bu sabah mühürlendi.Eyüp belediye zabıtalarınca yapılan mühürleme işlemleri yakında tüm Eyüp İlçesindeki faaliyet yürüten bu tür işletmeler için de geçerli olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Eyüp Belediyesi başkan yardımcısı Şengül kocabaş? Yönetime geldiğimiz ilk günden beri burada faaliyet yürüten esnaf arkadaşlarımıza resmi olarak uyarıda bulunduk. Tebligatlar yolladık. Bu tür işletmeleri ana arterlerden kaldıracağımızı söyledik. Bazı esnaflar uyarılarımızı ve tebligatları dikkate aldılar. İşletmelerini taşıdılar. Bu gün yapmış olduğumuz uygulama da artık işin sonuna geldik. Dükkânları mühürlemekten başka şansımız kalmadı. Eğer işletmeler noterden bu işletmeleri 2-3 ay içinde kendi istekleri ile tahliye edeceklerine dair evrak getirirlerse 2/3 ay daha yer bulana kadar çalışmalarına müsaade edeceğiz. Aksi takdirde işletmelerini bir daha açamayacaklar. Yasal süreç başladı. Hiçbir esnafa ayrıcalık tanımadık yasa ne diyorsa onu yapıyoruz. Bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nin de bu uygulaması var. Oto galerilerini ve oto tamirhanelerini şehir dışına taşıyorlar. Bizde aynı görevi ilçemizde sürdürüyoruz? dedi.