GENEL Haber Girişi : 24 Şubat 2022 10:31

TEMMUZ AYINDA AÇILIYOR

TEMMUZ AYINDA AÇILIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu test sürüşü devam eden Kâğıthane-Kemerburgaz- Göktürk- İstanbul Havalimanı hattının açılış tarihini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Yaz ayı itibarıyla ilk aşamada Kâğıthane-Kemerburgaz- Göktürk- İstanbul Havalimanı hattını hizmete açıyoruz. Onun Gayrettepe-Beşiktaş kısmını da yıl sonu itibarıyla faaliyete geçireceğiz” dedi

Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı durakları

Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'den geçecek olan 3. Havalimanı metrosu toplam proje bedeli 4 milyar 845 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 66 kilometre uzunluğunda olacak metro hattı, Gayrettepe 3. Havalimanı yönünde 33 kilometre, 3. Havalimanı Halkalı yönünde de 33 kilometre olarak planlandı. Metro hattının hayata geçirilmesi ile  birlikte kent merkezi ve 3. Havalimanı arası ulaşım süresi 30 dakika olacak. Yapılacak olan 3. Havalimanı metro hattı toplam 13 istasyondan oluşacak. 7 istasyonluk ilk etap 2016-2018 yılları arasında, 6 istasyonluk ikinci etap ise 2018-2021 yılları arasında tamamlanacak.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün tren test sürüşleri gerçekleştirilen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon yer aldığını ve 37,5 kilometre uzunluğa sahip olduğunu kaydederek, Hasdal, Göktürk, İhsaniye, Kağıthane, Kemerburgaz ve İstanbul Havalimanı istasyonlarında ince iş ve çevre düzenlemelerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Günde 600 bin yolcuya hizmet etmesi planlanan hattımızın an itibarıyla yüzde 96'sı tamamlandı." diyerek,  İstanbul Havalimanı, Terminal-2 ve Kargo Terminalleri olmak üzere üç ayrı istasyon dizayn ettiklerini kaydetti.

Karaismailoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Saatte 120 kilometreyle 'Türkiye'nin en hızlı metrosu' unvanına sahip olacak hattımız, aynı zamanda tek seferde ihale edilen en uzun metromuzdur."