EKONOMİ Haber Girişi : 18 Kasım 2014 18:10

TTNET SAHTE E-FATURA VİRÜSÜ

TTNET SAHTE E-FATURA VİRÜSÜ
Ttnet e-fatura olarak mailinize gelen e-posta yoluyla size ulaşan mail bilgisayarınızdaki bilgileri ele geçiriyor.

Bilgilerinizi ele geçiren hackerlar sizden para talep ediyorlar. Genel olarak talep edilen miktar 300$ üzerinden başlıyor.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Pusula Bilişim Uzmanlarından Tugrul Karayel ve Berkant Türker bilgisayar kulanıcılarını uyardı. Bu virüs tüm dosyaları şifreliyor ve kullanıcılardan şifreyi çözmek için para talep ediyor.

Pusula Bilişim Bilgi İilem müdürü Tugrul Karayel yaptığı açıklamada " Ele geçirilen bilgilerin şuana kadar kurtarılması için bir çözüm bulunamadı. Yapılacak olan iş Antivirüs programlarının güncel tutulması ve işletim sistemlerinin güncellemelerinin zamanlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Aksi takdirde bilgisayarınızda bulunan bilgiler hackerlar'ın eline geçecektir. İstemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz " dedi.

Kolay yoldan para kazanmak için gecesine gündüzüne katan bazı kötü hackerlar internet kullanıcılarını kandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Daha çok mail yoluyla kurbanlarını kandırmaya çalışan grup, bu günlerde karşılaştığımız Ttnet e-fatura olarak yollanan virüs hakkında bilgilendirme, uyarı amaçlı paylaşım yapmak istiyoruz.

Resimdeki gibi Ttnet e-fatura mail servisinin bire bir kopyası olarak gelen hesap numarası, adı, ödenecek tutarı dahil yalan yanlış olan bu mailin asıl amacı e-fatura için bağlantı verilen pdf dosyasıymış gibi gözüken virüs. Virüsün ne gibi zararlar verdiğini bilemiyoruz ama zararlı bir dosya olduğunu garanti veriyoruz. Ttnet e-fatura servisinin bire bir aynısını olarak gelen mail gönderici adresi ttnet-bilgilendirme.net(sitenin Ttnet ile herhangi bir bağlantısı yok) olarak mail adresimize düşüyor. Gelen sahte e fatura mail içindeki görüntüle bağlantısına tıkladığınızda sıkıştırılmış rar dosyası bilgisayarınıza indiriyorsunuz. İndirilen dosyayı açmak istediğinizde yüklü olan anti virüsprogramı yakalarsa şanlısınız? 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.