GENEL Haber Girişi : 25 Mart 2021 09:02

Türkiye gezmeye hasret

Türkiye gezmeye hasret
Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, katılımcılara "Koronavirüs kısıtlamaları kalktıktan sonra en çok ne yapmak istersiniz?" sorusu yöneltildi. Araştırmanın sonucunda katılımcıların büyük çoğunluğu gezmek yanıtını verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası yapılmak istenenler araştırma konusu oldu. Türkiye'de yapılan araştırmaya göre, koronavirüs kısıtlamaları kalktığında insanlara en çok neler yapmak istedikleri soruldu. Araştırmanın sonunda katılımcıların büyük bir çoğunluğu "gezmek" istediklerini dile getirdi.

Ensonhaber.com'da yer alan habere göre, özellikle vaka sayılarının artmasıyla birlikte tedbir amaçlı alınan önlemler, birçok kişiyi eski alışkanlıklarından mahrum bıraktı.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) hayatımıza girmesiyle genellikle seçim odaklı çalışan anket şirketleri de katılımcılarına sorduğu sorularda bu yönde değişiklik yaptı. Optimar Araştırma Şirketi, 'Türkiye'nin Nabzı Şubat Ayı' araştırmasında katılımcılara "Koronavirüs kısıtlamaları kalktıktan sonra en çok ne yapmak istersiniz?" sorusunu yöneltti.

EN ÇOK GEZMEK

Katılımcıların yüzde 22,5'i 'gezmek', yüzde 7,5'i 'iş bulmak/işe dönmek', yüzde 5,2'i 'tatil yapmak', yüzde 3,8'i 'kafe/restorana gitmek', yüzde 3,7'si 'ev ziyareti' cevabını verirken ne yapacağını bilmeyenlerin oranı ise yüzde 21,9 olarak ortaya çıktı.