GENEL Haber Girişi : 08 Şubat 2022 09:21

Yağışlar başladı… Günlerce sürecek!

Yağışlar başladı… Günlerce sürecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarıları yapılan yağışlı günler başladı. Kuvvetli yağış İstanbul'u gece saatlerinden itibaren etkilerken, bugün yurdun büyük bir kısmında kendini göstermesi bekleniyor.

İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Kuvvetli rüzgar ve yağmurun etkisini hafta ortasına kadar sürdüreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’nin uyardığı yağışlı hava dalgası dün gece saatlerinde yurda giriş yaptı. Kıyı kesimlerde yoğun sağanak yağmur görülürken iç kesimler için kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul’da bugün yer yer karla karışık yağmur görülecek, deniz seviyesine yakın ilçelerde ise sağanak yağmur sürecek. Yağışların cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AKOM verilerine göre İstanbul'da hafta ortasına kadar hızı saatte 50-80 kilometreyi bulan fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Salı günü kentte sıcaklıklar 3-5 derece arasında değişecek ve gün boyu kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Çarşamba günü de çok bulutlu, hafif yağmurlu bir hava hakim olacak. Perşembe günü yağış ve fırtına İstanbul'u terk edecek.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAYINLANDI

İstanbul’da beklenen yağışların bu akşam ve gece saatlerinden itibaren il genelinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Uyarıya göre; Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların 08.02.2022 Salı sabah saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeye dönmesi ile birlikte kentin yüksek kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakımlı yerler) karla karışık yağmur ve yer yer kar şekline dönüşeceği ve 09.02.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.