GENEL Haber Girişi : 04 Şubat 2016 11:11

Yargıtay'dan Ali İsmail Korkmaz kararı

Yargıtay'dan Ali İsmail Korkmaz kararı
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davada, yerel mahkemenin kararını usul yönünden bozdu. Daire, sanık polis memurlarının tahliye taleplerini de reddetti. Dava, Yargıtay'ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yeniden görülecek.

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Eskişehir’de açılan, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilen davada Mahkeme, sanık polis memuruı Mevlüt Saldoğan’a 'ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirmişti. Diğer polis memuru Yalçın Akbulut’a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken ceza 10 yıla indirilmişti. 

'KARARI GÖRMEK LAZIM'

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın ardından, Korkmaz ailesinin avukatı, Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Şu anda bir şey diyemiyoruz. Gerekçeli kararı görmek lazım. Zira Yargıtay Ceza Dairesi neyin eksik olduğuna karar vermiş, bilemiyoruz" dedi.

Avukat Korkmaz, "Kararı biz de öğrendik. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bu kararı hangi usulü gerekçe göstererek bozduğunu henüz bilmiyoruz. Bunu ancak gerekçeli karar çıktıktan sonra anlayabiliriz. Yargıtay, sanıyorum mahkemenin usul açısından neyi eksik yaptığını saptayıp, böyle bir karar almıştır. Esastan çok usulden bir bozma kararı gibi görünüyor. Görüp, ona göre açıklamada bulunacağız" diye konuştu.

Öte yandan, Yargıtay'ın usulden bozma kararı Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne henüz ulaşmadığı belirlendi. Mahkeme gerekçeli karara göre hareket edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.