GENEL Haber Girişi : 02 Aralık 2021 14:07

“YEŞİLAY ELÇİLERİ” EYÜPSULTAN’DA MUHTARLARA TANITILDI

“YEŞİLAY ELÇİLERİ” EYÜPSULTAN’DA MUHTARLARA TANITILDI
Yeşilay Derneği Eyüpsultan Şubesi, Türkiye Yeşilay Derneği Genel Merkezi tarafından desteklenen “Yeşilay Elçileri” projesini Eyüpsultan muhtarlarına tanıtımını yaptı.

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’nın da katıldığı kahvaltı programına Eyüpsultan Mahalle Muhtarları katıldı.

 

Eyüpsultan Belediyesi Ensar Konağında yapılan kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Yeşilay Derneği Eyüpsultan Şubesi Başkanı Selahattin Özdemir muhtarlardan ‘Yeşilay Elçileri Projesi’ için destek istedi. Özdemir “Yeşilay Cemiyeti bağımlılıkla topyekûn mücadeleyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar ve internet bağımlılığı alanlarında özellikle gençlerin bu risklerle karşılaşma imkânını azaltmak ve toplumsal bir duyarlılık mekanizması kurmak amaçlarıyla çalışmalar yürütmektedir. ‘Yeşilay Elçileri Projesi’ ile bağımlılık alanında etkin farkındalık yaratılacak, esnaf ve ev hanımı rol model elçilerle çocuklar ve gençlerin bağımlılık risk düzeyinin en aza indirgenmesine katkı sağlanacak.” dedi.

 

 

Yeşilay Şube Uygulayıcı Personeli Abdülkadir Bölücek muhtarlara Yeşilay’ın çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı ve proje ile ilgili bigi verdi. Bölücek “Yeşilay Elçileri projesi toplumun bütün katmanlarının bağımlılıkla mücadeleye dâhil edilmesine katkı sağlamak amacıyla bu alanda bilgilendirmeyi, toplumsal farkındalığı ve bilinci artırmayı amaçlamaktadır. Toplumsal duyarlılığın sokaktan mahalleye, mahalleden ilçeye ve ilçeden il merkezlerine kadar yaygınlaşması kamuoyunun bağımlılıkla mücadeleye aktif olarak katılımını teşvik ederek bu alanda önleme temelli bir toplumsal duyarlılık geliştirilecek. Bireylerin özellikle mahallelerde yoğun ilişki içerisinde bulunan esnafları ve etki alanı geniş olan ev hanımlarıyla iletişim ve dayanışma temelli bir duyarlılık geliştirerek başta sokaklar olmak üzere sahada bağımlılıkla mücadele için toplumsal bir refleks oluşturmaktır. Bu doğrultuda projenin özel amaçlarını bağımlılık alanında esnafların ve ev hanımlarının bilgi düzeylerinin artırılması olacak. Bağımlılıkla mücadele eden bireylerin YEDAM’a yönlendirilmesinin sağlanması oluşturmaktadır. Diye konuştu.

 

 

Yedam (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) Sosyal Hizmetler Uzmanı Özge Kaya yaptığı sunumda proje ve YEDAM çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yücel, “Proje beş hedef üzerinde oluşturulmuştur. Bu doğrultuda bağımlılıkla mücadelede toplumun yerel dinamiklerinin harekete geçilerek toplumun mücadele bilincinin artırılması hedeflenmektedir.  Yeşilay faaliyetlerinin bilinirliğinin yerelde arttıracağız. ‘Yeşilay Elçisi’ olabilecek esnaf ve ev hanımıyla görüşme yapacağız. Bağımlılıkla mücadelede rol model olacak her mahallede 10 kişinin ‘Yeşilay Elçisi’ yapacağız. Bağımlılıkla mücadele sonunda Yeşilay sizin yanınızda” mesajının verilmesi ve bu algının oluşturulması sağlayacağız” dedi.

 

 

Kahvaltıda muhtarların sorunlarını yanıtlayan Yeşilay yetkili kileri proje ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapacaklarını ifade ederek basın mensuplarından da destek istediler.