KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 23 Ekim 2023 13:15

YÜZYILIN KUTLAMASI MALTEPE’DE

YÜZYILIN KUTLAMASI MALTEPE’DE
Cumhuriyet bayramının 100 yaşı, İstanbulluların katılımıyla adına yakışır bir şekilde kutlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı iki gün sürecek ücretsiz etkinliklerle kutlayacak. İki gün için de kapı açılış saati 12.30 olacak. 100. yılın coşkusunu 7’den 70’e herkesin doyasıya yaşayacağı etkinliklerin birinci günü 28 Ekim Cumartesi; Gazapizm, Melike Şahin, Madrigal, Ozbi, Selçuk Balcı, Nova Norda ve Kolektif İstanbul sahne alacak. 29 Ekim Pazar günü ise Zülfü Livaneli, İskender Paydaş ve Orkestrası, Duman, Kubat, Edis, Sıla, Mazhar Alanson, Adamlar, Sevcan Orhan, İlyun Bürkev, Cümbüş Cemaat ve Ersin Show İstanbullularla birlikte olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı Yüzyılın Kutlaması etkinliklerine dileyen tüm İstanbullular katılabilecek.

 

İBB MECLİSİ’NDE ÖZEL OTURUM DÜZENLENECEK

TBMM’nin ardından Türkiye’nin en büyük ikinci meclisi olan İBB Meclisi de Cumhuriyet’in 100. yaşında özel bir oturum ile kutlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daveti ile meclis üyeleri bir araya gelecek. İBB Meclis Salonu’nda Cumhuriyetin 100. Yıl Birleşimi Meclis Özel Oturumu düzenlenecek.

 

MÜZE GAZHANE’DE HER YAŞA UYGUN ETKİNLİKLER

Farklı birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Müze Gazhane, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda her yaş grubuna özel, tüm güne yayılan bir dizi etkinliği İstanbullularla buluşturacak. İBB Kültür AŞ tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında atölyeler, konserler, gösteriler ve çok daha fazlası Müze Gazhane’de olacak. Tamamı ücretsiz olan etkinliklerde yanında yıldız bulunanlar için Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden kayıt yapılabilecek.

 

Müze Gazhane Programı:

29 Ekim Pazar 12:00 – 17:00 Atölye Çocuklar için Yüz Boyama Meydan

29 Ekim Pazar 12:00 – 17:00 Atölye Çocuklar için Sosis Balon Meydan

29 Ekim Pazar 12:00 – 17:00 Gösteri Canlı Heykeller Meydan