CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR

CHP’de Kongre takviminin açıklanması ile birlikte ilçe başkanlığı yarışı hızlandı.

 

8 Kasım -1 Aralık 2019 tarihlerinde mahalle delegeleri seçimi; 14 Aralık 2019 – 27 Ocak 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri; 3 Şubat 2020 - 2 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek.

 

Ekrem İmamoğlu’nun İBB başkanlığını kazanması ile beraber CHP Eyüpsultan ilçe başkanlığı için kamuoyunda birçok isim gündeme gelmeye başladı.

 

İki dönemdir ilçe başkanlığını yürüten Sinan Akçiçek aday olmayacağını açıklaması ile beraber kime destek vereceği merak ediliyor.

 

Eyüpsultan İlçesi’nde başkanlık yarışı hareketli geçeceği kesin.

 

Kamuoyunda adı öne çıkan adaylar, Saim Diken, Mehmet Sevim, Hüseyin Derin, Ali Ekber Cömert, Murat Çelik, Ali Erdoğdu, Gazi Gökçek, Doğan Sarıtaş, İnan Çeliker.

 

Ferzan Özer, Emel Bilenoğlu, Cahit Ataker adaylıklarını kamuoyu ile paylaşmasalar bile potansiyel aday görünümündeler. Destekleri ilçe başkanın belirlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Adaylık yarışını delegeler belirleyeceği için mahalle delege seçimlerinin önemi çok olacak.

 

Göktürk, Güzeltepe, Karadolap ve Akşemsettin Mahalleleri’nin delege yapısı ilçe başkanın belirlenmesinde çok önemli role sahip olacak. Çünkü bu mahallelerin delege toplamı toplam delegenin yarısından fazla.

 

Bu mahallelerde çift liste olması ilçe başkanını daha kolay belirleyecektir.

 

Çırçır Mahallesi’nde iki liste çalışmalarını duyuyoruz. Akşemsettin Mahallesinde Emek Birliği olarak kendilerini isimlendiren politik bir grup liste çalışması yapıyor.

 

Bunun dışında CHP kanaat önderleri Ahmet Kartalkanat, Bilal karaca, Ali Galip Mamal,Selami Çelebioğlu, Mustafa Kaya, Ali Turan, meclis üyeleri Zafer Döner, Zülfü Çakar, Ali Haydar İşkar, il yöneticisi Gürsel Yeter ve parti içindeki Tuncelliler grubunun tavrı ilçe başkanını belirleyecek.

 

Bir sonraki yazımızda tek tek mahalleleri analiz yaparak ilçe başkanlığı konusunda kimin daha çok delege çıkarabilme ihtimali olduğunu yazacağım.

 

Sevgi ve saygı ile kalın…